Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Το μνημόνιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Παρέμβαση για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το μνημόνιο στην Ελλάδα
έκανε στις 11/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του
Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο  Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φράνς Τίμερμανς, «η διγλωσσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καταφανής. Πριν λίγες μέρες στις 26/01/2015 στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών έθεσα το ζήτημα ότι το μνημόνιο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ζήτησα από την Επιτροπή να αναλάβει δράση η οποία όμως δήλωσε αναρμοδιότητα καθώς το μνημόνιο δεν εμπίπτει δήθεν στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η θέση αυτή είναι πολιτικά και νομικά απαράδεκτη. Πολιτικά διότι δεν μπορεί να υπάρχει μία ειδική  ζώνη όπου δεν ισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και νομικά διότι το μνημόνιο έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Απόφαση 2010/320 του Ecofin και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 06/06/2010 στη σελίδα 9».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε απευθυνόμενος στον Φ. Τίμερμανς: «Θα συνεχίσετε λοιπόν τους ισχυρισμούς ότι μπορεί η τρόικα και το μνημόνιο να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα;».
Το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: