Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΛΕΙΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

Στο καφενείο ενός χωριού στήθηκε (πρίν τις εκλογές της 25-1-2015 ) μιά κάλπη . Καταγραφόταν το όνομα των ψηφισάντων ( για να μην ψηφίσουν δύο φορές ). Ψήφισαν
100 και μετά καταμετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια . Διαπιστώθηκε οτι τα ποσοστά των κομμάτων ήταν ακριβώς ίδια με τα πανελλαδικά αποτελέσματα των κανονικών εκλογών !!!
Πρόταση :
Επειδή όλοι υποπτευόμαστε οτι τα αποτελέσματα μπορεί να "μαγειρεύονται" στους υπολογιστές της εταιρείας που συλλέγει τα δεδομένα , μας ενδιαφέρει να έχουμε έναν τρόπο να διαπιστώνουμε αν τελικά νόθευσαν την ψηφοφορία .
Τέτοιες ανεπίσημες κάλπες στημένες σε καφενεία , καφετέριες , εστιατόρια θα μας έδιναν τα ανόθευτα αποτελέσματα .
Τοπικές επιτροπές του δικτύου ΤΙΜΑΙΟΣ θα μπορούσαν να είναι η εφορευτική επιτροπή . Το κατάστημα όπου στήνεται η κάλπη δεν πρέπει να ανήκει σε κομματόσκυλο ή σε όποιον ωφελήθηκε κραυγαλέα απο κάποιο κομματικό ρουσφέτι . Η κάλπη καλό θα είναι να ανοίγεται μόλις λήγει η επίσημη ψηφοφορία . αν ανοιχτεί πρίν τις εκλογές μπορεί να επηρεαστεί ο κόσμος που θα δεί τα αποτελέσματα και να μεταβάλλει την ψήφο του στις επίσημες εκλογές . Τότε όμως δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε αν υπήρξε νοθεία των εκλογών ή επηρεάσθηκε ο κόσμος και άλλαξε την ψήφο του .
Τα αποτελέσματα της ανεπίσημης κάλπης θα τοιχοκολλούνται στα τζάμια του καταστήματος και θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο ( εδώ ή οπουδήποτε αλλού ) .

Οι καιροί είναι πονηροί και αν δεν επαγρυπνούν οι πολίτες θα επαγρυπνούν οι αλήτες !
-----------------------------
Αντιγραφή απο την σελίδα FACEBOOK "Τιμαιος-Δικτυο Τιμιων Πολιτων https://www.facebook.com/pages/