Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

 Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος είχε ποιμαντικές επαφές με εκπαιδευτικούς και μαθητές σχολικών κοινοτήτων της Ν. Πιερίας:

·       Αρχικά μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κονταριώτισσας, όπου πραγματοποιήθηκε κοινός σχολικός εκκλησιασμός των τοπικών σχολείων (δημοτικό, γυμνασίου, λυκείου). Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, εντός του Ναού, διεξήχθη επικοιδομητική συζήτηση με τους μαθητές του Λυκείου, με βάση ερωτήσεις που είχαν διατυπώσει οι μαθητές και είχαν υποβληθεί στον Μητροπολίτη.

·       Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Γυμνάσιο Λιτοχώρου, έπειτα από πρόταση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και πρόσκληση της διεύθυνσης, όπου επίσης είχε εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές.

·       Τέλος, μετέβη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου (Δήμου Δίου-Ολύμπου), όπου πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιττας με την παρουσία του Δημάρχου Κων/νου Δημόπουλου, του Προϊσταμένου Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Ιωάννη Καζνταρίδη και τη συμμετοχή των διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Δίου-Ολύμπου (νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολίων, γυμνασίων και λυκείων). Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι και οι Εφημέριοι του Λιτοχώρου.