Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Έρχονται 32.000 προσλήψεις ανέργων στους δήμους – Τι αποφάσισαν ΚΕΔΕ-Αντωνοπούλου

Λίγες λεπτομέρειες μόνο απέμειναν για να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 32.000 θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Αντιπροσωπεία
της Κ.Ε.Δ.Ε. (αποτελούμενη τους κυρίους Πατούλη, Καφαντάρη, Μουράτογλου, Δανιηλίδη και Μπίρμπα) συναντήθηκε χτες το απόγευμα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και συζήτησαν το σχετικό θέμα.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως «η αναπληρώτρια υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η προκήρυξη για τις θέσεις θα εκδοθεί το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το προσωπικό εντός Απριλίου. Η δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των 32.000 θέσεων θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ».
Να επισημάνουμε ότι στο πρόγραμμα αυτό δεν περιλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών (θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη), ενώ στην εν λόγω προκήρυξη θα συμπεριληφθούν ειδικές φόρμες οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις δημοτικές αρχές και θα περιγράφουν το αντικείμενο απασχόλησης των ωφελούμενων καθώς και το παραγόμενο έργο.
kede_antonopoulou_aftodioikisi