Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δική σας η ψήφος δικές σας και οι επιλογές

Αγαπητέ συμπολίτη, 

Αύριο ψηφίζεις νομίζοντας ότι έκανες το χρέος σου ως πολίτης με βάση το "δημοκρατικό" μας πολίτευμα. ΄Οπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα  διότι αυτοδυναμία μάλλον
είναι δύσκολο να έχει και ξέρεις γιατί? 
Διότι ως ψηφοφόρος δεν του έχεις και πολύ εμπιστοσύνη, κρατάς δηλαδή μία επιφύλαξη που έχει σαν αιτία την έλλειψη εμπιστοσύνης στο  καταρρεύσαν πολιτικό σύστημα που κατ΄επίφαση το ονομάζομαι δημοκρατία  διότι δεν είναι και ιδού η απόδειξη!
 Με τους εκλογικούς νόμους που εφαρμόστηκαν και την πριμοδότηση των 50 εδρών , (Αλέξη ακούς , με αυτό το σκαλοπάτι θα φέρεις την ελπίδα?) το 13% του λαού που ψηφίζει  βγάζει 151 βουλευτές που μπορούν να κυβερνήσουν το άλλο 87%!
Σκέψου λίγο ψηφοφόρε , βάλε κάτω την αριθμητική που έμαθες στο Δημοτικό και θα δείς ότι μάλλον έχω δίκιο και ότι αυτό που στηρίζεις δεν είναι δημοκρατία αλλά ολιγαρχία ή δικτατορία του Κώστα ή του Γιώργου ή του Βαγγέλη ή του Αντώνη!

Κατά την ταπεινή μου άποψη αν θεωρήσουμε το  σάπιο πολιτικό μας σύστημα ως ένα ετοιμόρροπο κτίριο με πολλά δωμάτια,  λίγη αξία έχει σε πιό "δωμάτιο" κοιμάσαι ή αν σε κάθε εκλογή αλλάζεις δωμάτιο με την ψευδαίσθηση ότι ενεργείς δημοκρατικά! Πλανάσαι πλάνην οικτράν! Το κτίριο πρέπει να γκρεμιστεί  και να κτιστεί ένα σταθερό νέο με καινούργια υλικά όχι τα σκουπίδια του παλαιού κτιρίου!!!

Με υγεία λοιπόν αύριο και όπως είπαμε η ψήφος είναι δική σου και την κάνεις ότι θέλεις  έστω και αν βλάπτεις και μένα!!!

Frixos Frixou