Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το Διακύβευμα στη Βουλή δεν είναι η εκλογή Προέδρου αλλά η απαλλαγή της Χώρας από τους «εραστές των μνημονίων»

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επιδιώκοντας να εκβιάσει τους Βουλευτές. Αν
πετύχει την εκλογή του από την παρούσα Βουλή θα της εξασφαλισθεί η παραμονή στην εξουσία για δύο περίπου χρόνια, θα της δοθεί η δυνατότητα να επιβάλλει χωρίς κλυδωνισμούς το νέο πακέτο μέτρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, και θα υπογράψει ένα νέο μνημόνιο με σκληρότερους όρους για το λαό.

Οι μνημονιακές δυνάμεις αναζητούν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σανίδα σωτηρίας. Προσπαθούν να γλυτώσουν από τον βέβαιο πολιτικό ευτελισμό και καταποντισμό που θα υποστούν, συρμένοι σε μία εκλογική διαδικασία υπό το βάρος των σφοδρών λαϊκών αντιδράσεων που προκαλεί η πολιτική της λιτότητας και του ξεπουλήματος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Η στάση ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου για να μη διαταραχθεί η «πολιτική  σταθερότητα», είναι τουλάχιστον αστεία. Εννοούν τη σταθερότητα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που εφαρμόζεται σήμερα στη Χώρα μας με τον πιο σκληρό και ανάλγητο τρόπο. Προσκυνούν στον εκβιασμό των αξιωματούχων των Βρυξελλών, οι οποίοι επεμβαίνουν ωμά στην εσωτερική πολιτική ενός κράτους μέλους, καγχάζοντας για τη στήριξη των «φιλικών προς την Ευρώπη Δυνάμεων» (sic) και ζητώντας με θράσος να αποφύγει ο ελληνικός λαός τις προοδευτικές δυνάμεις που αμφισβητούν την αποτυχημένη πολιτική τους. 

Τρανό παράδειγμα αποτελεί  ο φοροκλέπτης των κρατών και «φιλέλληνας» Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ, ο οποίος  δήλωσε απροκάλυπτα «προτιμώ οικεία πρόσωπα στην εξουσία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες  γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα». Από κοντά ο κ  Μοσκοβισί, επίτροπος οικονομικών υποθέσεων και «Σοσιαλιστής», δηλώνει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει στο ακέραιο τις μνημονιακές της υποχρεώσεις με οποιοδήποτε κόστος και ότι η τωρινή Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο τον κ Δήμα που είναι και καλός άνθρωπος.   

Εναπόκειται στους Έλληνες Βουλευτές να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στη μαύρη διεθνή του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, να πούμε όχι σε όσους θέλουν την Ελλάδα αποικία χρέους, προκειμένου να απομυζούν τον πλούτο της και να κερδοσκοπούν σε βάρος των Ελλήνων.

Το διακύβευμα των ψηφοφοριών στη Βουλή δεν είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά η απαλλαγή μας από τη χειρότερη, την πλέον ανάλγητη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.