Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα δημάρχου Πύδνας Κολινδρού κ.Λαγδάρη για τη Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Η σημερινή ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί μια ακόμα υπενθύμιση ότι πρέπει να προσπαθούμε
καθημερινά για την εφαρμογή της ισότητας στην κοινωνία μας στην πράξη, για ίσες ευκαιρίες και προσβασιμότητα σε όλους.
Έχοντας κάνει βήματα ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια, έχουμε κατανοήσει ότι τα άτομα αυτά διακρίνονται για το μαχητικό τους πνεύμα και όταν το περιβάλλον που ζουν και δραστηριοποιούνται δεν τους θέτει εμπόδια, πετυχαίνουν τους στόχους τους και μας δίνουν μαθήματα ζωής.
Η ευθύνη της πολιτείας απέναντί τους είναι σίγουρα μεγάλη και η στέρηση της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ είναι ένα από τα ζητήματα όπου ούτε η κρίση ούτε όποια άλλη οικονομική δυσπραγία μπορεί να δικαιολογήσει. Είναι μέρος των προσπαθειών και των δεσμεύσεων μας η ενδυνάμωση ενός πλέγματος παροχής υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής αποκατάστασης, κοινωνικής ένταξης αλλά κυρίως για ίση θέση μέσα στην κοινωνία, στο μέτρο που οι δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το επιτρέπουν, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων.
Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί την επίσημη ημέρα, ωστόσο, οφείλουμε όλο το χρόνο να θυμόμαστε τα άτομα με αναπηρία που ζουν ανάμεσά μας και να επιδεικνύουμε καθημερινά και έμπρακτα αγάπη, σεβασμό και στοργή στο πρόσωπό τους. Σημαντικό είναι τέλος, να τους ενθαρρύνουμε προκειμένου να αναλάβουν ενεργούς ρόλους σε όλα τα επίπεδα δραστηριότητας της κοινωνίας μας.
 Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού
Ευάγγελος Λαγδάρης