Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η φαρσοκωμωδία «Ναι σε Όλα»

Στο ίδιο έργο θεατής είναι και πάλι ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος από το καλοκαίρι βλέπει να εξελίσσεται σε βάρος του  μια ακόμη φαρσοκωμωδία σε τρεις πράξεις, με πρωταγωνιστές τη
Μνημονιακή Κυβέρνηση, το ιερατείο της ΕΕ, το ΔΝΤ και όλο τον εσμότων τοκογλύφων δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας που του ρουφούν το αίμα εδώ και πέντε χρόνια ασταμάτητα.

Πράξη Πρώτη (προηγήθηκε): Όλο το καλοκαίρι τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης διαλαλούσαν την απόφασή της να απεγκλωβισθεί από το μνημόνιο! Ο Πρωθυπουργός ξαναφόρεσε την αντιμνημονιακή του λεοντή, θυμήθηκε το «success story» και την αποδέσμευση της Χώρας από το ΔΝΤ, ενώ ο Αντιπρόεδρός της ακούραστα επαναλάμβανε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Από κοντά οι Βρούτσης και Ντινόπουλος να δηλώνουν, ο μεν πρώτος ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις παρά την αντίθετη άποψη της τρόικας, ο δε δεύτερος ότι δεν θα δεχθεί να γίνουν άλλες απολύσεις.

Πράξη Δεύτερη (σε εξέλιξη): Οι τόνοι πέφτουν, η Τρόικα επανέρχεται στην Αθήνα, παρά τα όσα η Κυβέρνηση και τα φερέφωνά της διέδιδαν. Σαμαράς και Βενιζέλος προσφέρουν τώρα γη και ύδωρ στους τοκογλύφους δανειστές, προκειμένου να προχωρήσει η « αξιολόγηση». Σβήνουν τις κόκκινες γραμμές σε ασφαλιστικό, εργασιακά, μισθολόγιο και συντάξεις, ενώ έχουν ήδη αποδεχθεί στην ουσία ένα καινούργιο μνημόνιο. Αποδώ και πέρα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να περιμένουν τα χειρότερα: περαιτέρω οριζόντιες περικοπές, απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση στην ουσία κάθε συνδικαλιστικής δράσης με νομοσχέδιο που έχουν ήδη έτοιμο οι  υπάλληλοι της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας. Η δεύτερη πράξη της φαρσοκωμωδίας θα κλείσει με την ολοκληρωτική επικράτηση των τοκογλύφων δανειστών και την πλήρη υποχώρηση στις ορέξεις τους της Μνημονιακής Κυβέρνησης.

Πράξη Τρίτη (έπεται): Το δράμα μεταφέρεται στη Βουλή με την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων. Θα γίνουμε και πάλι μάρτυρες ψευτολεονταρισμών και δηλώσεων, όπως «εγώ δεν ψηφίζω οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, είμαι αντίθετος με τις απολύσεις, δεν συμφωνώ με την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας» και άλλα παρόμοια από γνωστούς και μη εξαιρετέους κομπάρσους - Ταμήλος, Σκανδαλίδης, Γιακουμάτος, Μπακογιάννη κλπ. Στο τέλος όμως όλοι θα «πεισθούν» να ψηφίσουν για να μη χρεοκοπήσει … η Χώρα. Μέσα στη Βουλή θα ακουστεί και πάλι το αποκρουστικό «ναι σε όλα» που θα σκορπίσει νέες οδύνες, θα δημιουργήσει νέα θύματα και εξαθλιωμένους ανθρώπους.

Εργαζόμενε, νέε που σου κόβουν το μέλλον, άνεργε, συνταξιούχε, σε λίγο καιρό αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που σε καταδίκασαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο σου. Θα τους τη δώσεις;