Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Διοργάνωση εκδήλωσης δικτύωσης από τον ΣΕΒΕ

Εκδήλωση δικτύωσης διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στις 14:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων Πανεπιστημίου Μακεδονίας  1ος όροφος,
Εγνατίας 156. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP” με ακρωνύμιο “TRIGGER”,  το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Β΄ Φάση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δικτύωση, ο προσανατολισμός και η ενημέρωση των συμμετεχόντων καθώς θα παρουσιαστούν επίκαιρα θέματα σχετικά με τα εργαλεία design και μικροπίστωσης με σκοπό την καλύτερη τοποθέτηση των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας.
Στο πλαίσιο επίσης της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των χρηματοδοτικών εργαλείων για startups στην Βουλγαρία από τον Πρόεδρο Παραρτήματος του Συνδέσμου Βουλγαρικών Βιομηχανιών στο Smolyan και επιτυχημένοι επιχειρηματίες θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο των startups.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και κλιμάκιο με τους ωφελούμενους του έργου TRIGGER από την Βουλγαρία δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με τους ωφελούμενους του έργου στην Ελλάδα και την ευκαιρία να συζητηθούν πρακτικά ζητήματα που θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το  έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.thetrigger.eu  ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)
Πλ. Μοριχόβου 1• Τ.Κ. 546 25 • Θεσσαλονίκη
Τ 2310 535333 – F 2310 543232  – E info@seve.gr