Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησε και φέτος το κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης

 Τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ξεκίνησε και φέτος ο Δήμος Κατερίνης
σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή της, η αρμόδια  εντεταλμένη σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου: «Η δια βίου κατάρτιση αποτελεί ένα σημαντικότατο θεσμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πραγματικότητα για το Δήμο Κατερίνης. Είναι επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και αναβαθμίζει το μορφωτικό επίπεδο της τοπικής κοινωνίας παρέχοντας επίσης την ευκαιρία για την ανάπτυξη νέων έξυπνων και καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε διάφορους κλάδους της οικονομίας μας, ιδιαίτερα χρήσιμο σε μια περίοδο κρίσης. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία για την διεύρυνση του ορίζοντα της μάθησης για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.


Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Δήμος Κατερίνης ξεκίνησε για πρώτη φορά τμήματα σε περιφερειακές Τοπικές Κοινότητες, όπως η Τ.Κ. Λόφου, με τη θεματική ενότητα: ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ: Επεξεργασία κειμένου – Διαδίκτυο.
 Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα ο μέγιστος αριθμός ενδιαφερομένων ».

Κατά την έναρξη λειτουργίας του τμήματος στη Τ.Κ. Λόφου παραβρέθηκαν η Ελευθεριάδου Ροδή Εντεταλμένη Σύμβουλος  στα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης,  ο Γκοτόβας Γεώργιος Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λόφου, η Νάκα Χρυσούλα Τοπική Σύμβουλος Λόφου και η Κεραμίδα Γιολάντα  Υπεύθυνη εκπαίδευσης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.