Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση της υποτέλειας μετράει μέρες

Ο ελληνικός λαός με σεβασμό και ευγνωμοσύνη θα αποτίσει και φέτος φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Μια εξέγερση που το 1973 έστειλε το μήνυμα στους πολίτες και στους λαούς της Ευρώπης
και όλου του κόσμου, ότι η δημοκρατία έχει βαθιές ρίζες στη χώρα που τη γέννησε.
Μια εξέγερση που αναπτέρωσε τις ελπίδες στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας ότι πλησίαζε η στιγμή που ο ζόφος της τυραννίας θα απομακρυνόταν από την πατρίδα μας. Δυστυχώς το τίμημα για την απαλλαγή από τους τυράννους υπήρξε ιδιαίτερα σκληρό για όλον τον ελληνισμό. Ακρωτηριάστηκε η Κύπρος με την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων («Αττίλας») και το μισό νησί τελεί από το 1974 υπό καθεστώς κατοχής.
Οι ακροδεξιοί τύραννοι της Αθήνας, με την ωμή και βίαιη επέμβασή τους στα εσωτερικά της νήσου εις βάρος της νόμιμης κυβέρνησης του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρόδωσαν τις ελπίδες όλων των Ελλήνων για Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη. Τα συνεχιζόμενο μέχρι τις μέρες μας καθεστώς κατοχής της Μεγαλονήσου είναι ιστορικό επίτευγμα της ελληνικής Ακροδεξιάς.
Ο ελληνικός λαός τιμά και φέτος την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως μια πλούσια παρακαταθήκη αγώνα και ως διαχρονικό φωτεινό παράδειγμα αντίστασης εναντίον σε κάθε καθεστώς που θίγει την αξιοπρέπεια και την φιλοπατρία του.
Τα αιτήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου στις ζοφερές μέρες που διέρχεται ο ελληνικός λαός εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να ορίζουν το βασικό πλαίσιο των οφειλόμενων πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών διεκδικήσεων  από τους νέους της χώρας.
Η Ελλάδα  έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους και έχει απολέσει μεγάλο μέρος της αυτοτέλειας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της.
Η δυσχερής θέση της χώρας επιδεινώνεται από την πολιτική της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, της συγκυβέρνησης των πρόθυμων εκτελεστών των επιθυμιών των διεθνών κερδοσκόπων και τοκογλύφων.
Η κυβέρνηση-νάνος βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το  ιστορικό ανάστημα του ελληνικού λαού και αποτελεί  ύβρη προς τις αγωνιστικές και δημοκρατικές παραδόσεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων, υποταγής, εθελοδουλείας και γραικυλισμού.
Σύμβολο ελευθερίας, αξιοπρέπειας, δημοκρατίας.
Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της υποταγής θέλοντας να αμαυρώσει τον εορτασμό της επετείου, να δυσφημήσει τη σημασία του αγώνα του 1973 και μαζί του κάθε αγώνα, προσπαθεί να πολώσει την κατάσταση, να χαϊδέψει τα φοβικά αντανακλαστικά των πολιτών και να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε ανούσιες και ακίνδυνες για αυτήν συζητήσεις.
Προσπαθεί να αποσιωπήσει ή να αμαυρώσει ότι θυμίζει τη δημοκρατική αξιοπρέπεια του πολίτη, την αξία της ελευθερίας, την τιμή της πατρίδας.
Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τις νέες και τους νέους, να τιμήσουν και φέτος όπως αρμόζει τους αγωνιστές του Νοέμβρη, να απαντήσουν μαζικά και συντεταγμένα στις προκλήσεις της κυβέρνησης και στην προπαγάνδα των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης, να στείλουν μήνυμα προς τους εκπροσώπους της παλαιοκομματικής πολιτικής τάξης  και στους διεθνείς πάτρωνές τους, ότι το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας μετράει πλέον τις μέρες του.