Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου διδάσκουν Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία στη Σλοβενία

 Το Δημοτικό Σχολείο Μακρυγιάλου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα «Ανακαλύπτουμε την Ευρώπη – πολύχρωμη ποικιλία σε δυναμική ενότητα – χθες,
σήμερα και αύριο» (We discover Europe – colorful diversity in powerful unity-yesterday, today and  tomorrow) συμμετείχε προσφάτως με την παρουσία δύο εκπαιδευτικών σε «one to one meeting» στο Kamnik της Σλοβενίας. 


Το θέμα της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν  «Μύθοι και θρύλοι του τόπου μου» και αποτελούσε την ανταπόδοση της επίσκεψης τριών Σλοβένων εκπαιδευτικών τον Απρίλη του 2014 στο Δημοτικό Σχολείο του Μακρυγιάλου όταν παρουσίασαν το σχολείο τους, τον τόπο και τους μύθους του στους Έλληνες μαθητές.


Την εκπροσώπηση του ελληνικού σχολείου στη Σλοβενία ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κ. Δημήτριος Γραμμένος και κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να διδάξουν συνολικά 12 ώρες Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία στα Δημοτικά Σχολεία του Tunice και του Kamnik της Σλοβενίας. Μετά  την παρουσίαση του σχολείου,  του Μακρυγιάλου και της Πιερίας οι Σλοβένοι μαθητές όλων των τάξεων (1η – 9η ) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά  της Ελληνικής Μυθολογίας.  Ο μύθος της Δήμητρας και της Περσεφόνης άρεσε ιδιαίτερα στους μαθητές των μικρότερων τάξεων που εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες εξηγούσαν τα χαρακτηριστικά καιρικά φαινόμενα κάθε εποχής του χρόνου. 

Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων είχαν προετοιμάσει ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τις μάχες του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι είχε προηγηθεί στο Σλοβενικό σχολείο Project διάρκειας μιας εβδομάδας αφιερωμένο στον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στα πλαίσια προετοιμασίας των μαθητών για την επίσκεψη των Ελλήνων εκπαιδευτικών οι οποίοι με τη σειρά τους ένιωσαν ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση  από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή των Σλοβένων μαθητών.


Όλες οι δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου,  που υλοποιούνται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius  είναι αναρτημένες στο comenius2013.blogspot.com