Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤAI Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤAI Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ
Από την «ΟΔΟ ΥΔΡΑΣ»

         Η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με θεματολόγιο «Όλυμπος 2918 μ. Μύθου και Ιστορίας» την Κυριακή 23 Νοεμβρίου
2014 στο ξενοδοχείο «Ποσειδών Παλλάς» στη Λεπτοκαρυά, είχε σαν απώτερο σκοπό την ανάδειξη και τουριστική προβολή της Πιερίας. Όμως πέρα από τις εισηγήσεις των αξιόλογων ομιλητών οι διοργανωτές προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την παρουσία στην ημερίδα δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ, έτσι ώστε να αναδειχθούν και να γνωστοποιηθούν στο ευρύ κοινό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας.

         Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος πρεσβευτής της θαλασσινής και όχι μόνο Πιερικής κουζίνας από τον ιδιοκτήτη του ταβερνοχώρου και fish-bar «ΟΔΟΣ ΥΔΡΑΣ» στην οδό 28 Οκτωβρίου 2 -περιοχή πλατείας Ηρώων- στην Κατερίνη του Νίκου Χατζή. Ο κ. Χατζής άριστος γνώστης της θαλασσινής γευσιγνωσίας εντυπωσίασε του δημοσιογράφους των Αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης με την πολυποικιλία των θαλασσινών εδεσμάτων αλλά και με τον τρόπο της προετοιμασίας και του σερβιρίσματος.


         Οι δημοσιογράφοι Βασιλική Κεράστα και Νίκος Μαστροπαύλος των εφημερίδων «Καθημερινή» και «Βήμα της Κυριακής», αντίστοιχα, αλλά και πολλών ιστοσελίδων τουριστικού ενδιαφέροντος παρέα με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τοπικούς συναδέλφους τους και φίλους, παρακολουθούσαν τις γαστρονομικές προτάσεις, αλλά και απολάμβαναν την πληθώρα των θαλασσινών εδεσμάτων του κ. Χατζή.


         Με τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά και επιχειρηματίες με σοβαρότητα και γνώση, είναι βέβαιο ότι θα αναδειχθεί με επιτυχία το τουριστικό προϊόν της Πιερίας και ο τόπος σίγουρα θα κερδίσει περισσότερα.


         Η κ. Κεράστα και ο κ. Μαστροπαύλος δήλωσαν ότι θα βρίσκονται κοντά και δίπλα στην Πιερία προβάλλοντας διαρκώς τουριστικά το Νομό, ενώ ευχαρίστησαν τον προσωπικό τους φίλο και συνάδελφο Δημήτρη Σφήκα για συμβολή του στην καλύτερη γνωριμία και συνεργασία με πρόσωπα και φορείς της Πιερίας.