Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ελληνίδα αναδείχθηκε «Mάνατζερ της χρονιάς» στη Γερμανία

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην κυρία Βιργινία Green-Γιοβανούδη, η οποία αναδείχθηκε «Μάνατζερ της χρονιάς για το 2014» στην Γερμανία, από τον πολυεθνικό όμιλο
πιστοποίησης TUV Nord.
Η Ελληνίδα επιχειρηματίας κατάγεται από το νομό Έβρου και συγκεκριμένα το χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, απ’ όπου αφού τελείωσε  στα 18 της χρόνια  το εξατάξιο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, έφυγε για σπουδές στη Γερμανία όπου και ζει και εργάζεται πλέον ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ENCOS GmbH. Στα πέντε καταστήματα της εταιρείας απασχολούνται 150 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι 25 είναι Έλληνες.
Στην επιστολή του ο κ.Γεροντόπουλος αναφέρει:
«Αγαπητή κυρία Γιοβανούδη. Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια ως Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, για την  βράβευσή σας ως «Μάνατζερ της χρονιάς για το 2014» στην Γερμανία, από τον πολυεθνικό όμιλο πιστοποίησης TUV Nord. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της εξαιρετικής προσφοράς σας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της προώθησης καινοτόμων ιδεών, με την ιδιότητά σας ως Προέδρου  της Επιτροπής Καινοτομίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου.
Για την άξια αυτή βράβευσή σας, όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι συμπατριώτες από τον Νομό Έβρου και οι συντοπίτες σας από το χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, τόπο καταγωγής σας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.
Θέλω ιδιαίτερα να σταθώ στην επιτυχημένη πρωτοβουλία σας για την πρόσληψη και μετεκπαίδευση μεγάλου αριθμού αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων, μέσα από την οποία δίδεται η δυνατότητα στους νέους μας να αναπτύξουν τις εξαιρετικές δεξιότητές τους.
Η βράβευσή σας και οι επαγγελματικές πρωτοβουλίες σας αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, μέσα από την σκληρή δουλειά, την επιμονή, το ήθος, την οξυδέρκεια και την συνέπειά τους, διεκδικούν και κατακτούν μια αξιοζήλευτη παρουσία στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών στις οποίες ζουν.
Εύχομαι ολόψυχα  υγεία, δύναμη και επιτυχίες και το μέλλον να σας επιφυλάσσει και άλλες διακρίσεις».

http://www.provoles.de