Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Με επιτυχία διοργανώθηκε η αθλητική, πολιτιστική γιορτή «Τρέχω για την Κατερίνη»

Την αθλητική, πολιτιστική γιορτή «Τρέχω για την Κατερίνη», η οποία είναι πλέον θεσμός για την πόλη διοργάνωσαν ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού
& Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» με ιδιαίτερη επιτυχία, το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης και πραγματοποιήθηκε σε μία ιστορική διαδρομή με συμβολικό χαρακτήρα. Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», τους συλλόγους που συμμετείχαν, τους εθελοντές και όλους όσοι εργάστηκαν συντονισμένα για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης.

Περισσότεροι από 1000 δρομείς, αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με πέρυσι, άτομα όλων των ηλικιών, δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα, ο οποίος ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα εορτασμού των 102 χρόνων ελεύθερης πόλης. Συμμετείχαν δρομείς όχι μόνο από την Πιερία, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και από περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Ημαθία, η Πέλλα, η Λάρισα, η Αθήνα, το Ηράκλειο κ.α. Τον αγώνα άνοιξε καταχειροκροτούμενη η ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, ενώ εξαιρετικά θερμές ήταν οι επευφημίες κατά τον τερματισμό του Βαγγέλη Νίκου, πρωταθλητή Ελλάδας σε αγώνες με αναπηρικό αμαξίδιο από τον σύλλογο ΤΑΛΟΣ Ηρακλείου Κρήτης,  καθώς και του Νίκου Μαλάτου από τον Σύλλογο Αργοναύτες Βόλου, ο οποίος επίσης διήνυσε την απόσταση με το αναπηρικό του αμαξίδιο.
Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:
1. ΤΕΡΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ  Γ.Σ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
2.ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
3.ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στην κατηγορία των γυναικών οι:
1.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΗ Γ.Σ.ΓΛΥΦΑΔΑΣ

2.ΣΑΜΑΡΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

3.ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας διευκόλυναν καθοριστικά τον αγώνα των αθλητών. Ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν και η συμβολή των μελών της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Ιατρικού Συλλόγου, της Διασωστικής Ομάδας Ν. Πιερίας, της Φωτογραφικής Λέσχης της Εστίας Πιερίδων Μουσών, καθώς και άλλων συλλόγων που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία της εκδήλωσης. Κατά μήκος της διαδρομής, με την υποστήριξη των  Τοπικών  Κοινοτήτων  Νεοκαισάρειας και Σβορώνου αντίστοιχα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και εντός του αστικού ιστού η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, καθώς και σχήματα παραδοσιακής μουσικής συνέβαλαν στην εμψύχωση των δρομέων.

Την επιμέλεια παρουσίασης της εκδήλωσης είχε το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Δημήτρης Αποστολόπουλος. Την επιμέλεια των απονομών, το επίσης μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ, Μιράντα Παππά. Τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα ήταν το μέλος του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Βαγγέλης Γερομιχαλός.

Οι διοργανωτές εκφράζουν επίσης τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Ιορδάνη Παπαδόπουλο  για τη χορηγία αθλητικού υλικού – εξοπλισμού στη διοργάνωση, στο Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης για την έγκαιρη μεταφορά των αθλητών, στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης για τα αυτοκίνητα που διέθεσε για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ, στη ΔΕΥΑΚ για τη διάθεση οχήματος στη διοργάνωση, στον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Πιερίας - Ημαθίας και στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, για την επιμέλεια και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, προς τον κ. Μιχάλη Καμανατζή για την ηχητική κάλυψη, τον Σύλλογο Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί», ο οποίος ανέλαβε το κομμάτι των απονομών, τα μέλη της μπάντας παραδοσιακής μουσικής με επικεφαλής τους Παρασκευά Χαλκίδη και Γιώργο Μιχαηλίδη.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες, στις ειδικές κατηγορίες των ΑΜΕΑ, στον σύλλογο Καρκινοπαθών «Αγία Αικατερίνη», καθώς και στις πολυπληθείς ομαδικές συμμετοχές του Μουσικού Σχολείου, του 5ου ΓΕΛ, της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Πιερίας, στον Κύπριο δρομέα Βενιζέλο Χριστοδούλου, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στο 4ο «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».


Τα αναλυτικά αποτελέσματα της διοργάνωσης  θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.