Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Η μνήμη του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά εορτάστηκε στη Ράχη Πιερίας. Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε για ακόμη μία φορά ο Ενοριακός Ιερός Ναός που τιμάται στο όνομα
του Ευαγγελιστού.
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου το απόγευμα έγινε η λιτανεία και ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες δύο ιερόπαιδες της Ενορίας. Συγκεκριμένα, τον Σπυρίδωνα Νάκας, σπουδαστή του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης και τον Γεώργιο Τουλίκα, φοιτητή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.
Σε επίκαιρη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά, την έννοια της αποστολικότητας και την αξία της παράδοσης. Επισήμανε τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Τέλος, απευθυνόμενος στους νέους αναγνώστες, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την έννοια της διακονίας, που συνεπάγεται η ιδιότητα του αναγνώστη.
Το Σάββατο το πρωί τελέστηκε ιερατικό συλλείτουργο, μετά το οποίο άρχισαν οι εκδηλώσεις «ΚΖ΄ Πάτρια», με πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις λόγου καί τέχνης.