Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου δέχθηκε σε επίσκεψη:

·       Το Σωματείο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Η λάμψη της Αγάπης», με το οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας και υποστήριξης του φιλανθρωπικού έργου του εν λόγω Συλλόγου.
·       Τον Σύλλογο Υποστήριξης Οικογενειών Εξαρτημένων Ατόμων «Το Ηλιοτρόπιο», εγκαινιάζοντας συνεργασία ενημέρωσης γονέων και νέων ζευγαριών, στα πλαίσια λειτουργίας του Γραφείου Νεότητας.
·       45 Καθηγητές και μαθητές από τη Βουλγαρία, Ουγγαρία, Τουρκία και Ρουμανία, που σε συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κορινού. Με την ευκαιρία αυτή, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεναγήθηκαν στην νομισματική έκθεση «Από το Τάλαντο στο Ευρώ», που λειτουργεί στο Εκκλησιαστικό Μουσείο εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου.
Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Ιωάννη Καζταρίδη και τον Υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Β΄ Εκπαίδευσης Θανάση Χαρίση. Στο Ειδικό αυτό Σχολείο ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια Ελένη Μπαλαφούτη, ενώ είχε επικοινωνία με το εκπαιδευτικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικόκαθώς και τους μαθητές.
Καθώς, το Σχολείο συστεγάζεται με το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, επισκέφθηκε τους χώρους του Λυκείου, ενώ έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Διευθυντή Κύριλλο Τσερμπάκ, τους καθηγητές και τους μαθητές. Μάλιστα, στην αίθουσα της Σχολικής Βιβλιοθήκης είχε συνομιλία και με τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στον σχολικό χώρο όσο και στην πρόσβαση στο σχολικό συγκρότημα. Καθώς, προκλήθηκε έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των μαθητών, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τα μέλη του μαθητικού συμβουλίου να συνεχίσουν τη συζήτηση στο Επισκοπείο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Παράλληλα, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας προσκάλεσε τον Μητροπολίτη, δοθείσης ευκαιρίας, να μιλήσει σε όλους τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου, το οποίο είναι το μεγαλύετρο σχολείο της Πιερίας (περίπου 500 μαθητές).