Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σεμινάριο με θέμα «Παχυσαρκία, Μια Σύγχρονη και Επικίνδυνη Νόσος»

Σύμφωνα με μελέτες που εκπονούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες, υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ φτώχειας και παχυσαρκίας. Όπως προκύπτει,  οι
άνθρωποι που είναι επισιτιστικά ανασφαλείς ή έχουν χαμηλό εισόδημα, τείνουν να γίνονται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι με αποτέλεσμα να κατατάσσεται η χώρα μας μεταξύ των πρώτων σε Παχυσαρκία στην Ευρώπη.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 09.00, στην αίθουσα διαλέξεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας (Βαλαωρίτου 9, 2ος όροφος).

Οι θεματικές που θα παρουσιαστούν, αφορούν  στην σύγχρονη νόσο της παχυσαρκίας, τα ακριβή αίτια που την προκαλούν, τις αρνητικές επιδράσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό ενώ θα δοθούν και χρήσιμες συμβουλές ήπιας άσκησης, προκειμένου να καταπολεμηθεί οριστικά ξεκινώντας από την καθημερινότητά μας.


Ομιλητές:
Ηλίας Αμοιρίδης: Ιατρός, θ’ αναλύσει τις αρνητικές επιδράσεις της παχυσαρκίας στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αναστασία Παπαδάκη: Γυμνάστρια, θα μας παρουσιάσει ασκήσεις κινητοποίησης στην καθημερινότητά μας
Κική Γούτα: Διαιτολόγος, Διατροφολόγος, θ’ αναλύσει όλες τις εκφάνσεις τις παχυσαρκίας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές, επαγγελματίες παραϊατρικών επαγγελμάτων, εργαζόμενους σε φαρμακευτικές εταιρείες, εργαζομένους σε μονάδες υγείας, φαρμακοποιούς, διαιτολόγους, ψυχολόγους, φοιτητές/σπουδαστές ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολεγίων/ΙΕΚ του χώρου της Υγείας, σπουδαστές ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με την νόσο της παχυσαρκίας και την καταπολέμησή της.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Σε όλους τους συμμετέχοντες, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!

Πληροφορίες: 2310552406iek@xinis.net