Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Αναπτυξιακό εργαλείο της τοπικής οικονομίας, που οδηγεί στην απτή στήριξη του
αγροτικού εισοδήματος αποτελούν οι εργασίες βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του αγροκτήματος της Τ.Κ. Περίστασης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες.

Το έργο προϋπολογισμού 172.7150 ευρώ, είναι ενταγμένο στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013». Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις τριών αγροτικών οδών μήκους 1080, 486 και 340 μ. αντίστοιχα.

Τις εργασίες επιβλέπει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτριος Βαϊνάς, ο οποίος σημειώνει σε δήλωσή του: «Όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών υποδομών στις γεωργικές περιοχές της Κατερίνης παρέχεται ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Και το συγκεκριμένο έργο, που δίνει πνοή στην ύπαιθρο εξασφαλίστηκε από τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου. Με τις ασφαλτοστρώσεις  αυτές βελτιώνεται σημαντικά το αγροτικό οδικό δίκτυο και δίνεται η δυνατότητα της άμεσης και ομαλής μετακίνησης των κατοίκων στις ασχολίες τους. Παράλληλα, διευκολύνεται η διακίνηση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων».

Όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Περίστασης, Γεώργιος Χελιδονόπουλος: «Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την περιοχή μας, που βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητα των κατοίκων».

Έργα, που διευκολύνουν την πρόσβαση των κατοίκων στις γεωργικές και κτηνοτροφικές τους ασχολίες έχουν υποβληθεί  - από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου - προς έγκριση στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER για το σύνολο του Αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης.