Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μην μας χαθεί – Μανώλης Γλέζος: Να κατασχεθούν οι καταθέσεις από 20.000€ και πάνω

Ένα άρθρο  που έχει  δημοσιευθεί πριν από 2 χρόνια και 4 μήνες στο kontranews και έχει αναδημοσιευθεί στο Zougla.gr, έκανε φτερά. Το βρήκα στο palo.gr και το αναδημοσιεύω για να μη χαθεί …. 

Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν το Μίκη και το Γλέζο με συμπάθεια, κυρίως γιατί κάποτε συμβόλιζαν κάτι. Σήμερα όμως δεν αποτελούν παρά τις Μούμιες του πολιτικού συστήματος. Και βεβαίως όπως όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι λένε ασυναρτησίες.
Όπως ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος σε ερώτηση που θα βρούμε χρήματα για συντάξεις και μισθούς δίχως τα χρήματα των ευρωπαίων, αποστομώνοντας τους πάντες πρότεινε ότι θα κατασχεθούν όλες οι καταθέσεις πάνω από 20.000€ … Καταλάβατε; Τζάμπα μάγκες επαναστάτες με τα λεφτά των άλλων! ΠΗΓΗ http://www.kontranews.gr/?p=5444
Zougla.gr · Πριν από 2 χρόνια, 4 μήνες ·

Η δήλωση σχολιάστηκε και εδώ και έτσι συμπεράνω ότι είναι πραγματική.
“O κάτοχος του βραβείου Λένιν (1963) και κορυφαίο στέλεχος του Συνασπισμού Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι θα πρέπει να κατασχεθούν όλες οι καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 20000 ευρώ. Ακόμα πιο σημαντικό από την δήλωση είναι το γεγονός ότι το κόμμα του κ.Τσίπρα που διεκδικεί την εξουσία αρνήθηκε να καταδικάσει την δήλωση του επίλεκτου στελέχους του.
Είναι γεγονός ότι το ποσό των 20000 ευρώ το οποίο ανέφερε ο κ.Γλέζος σε λίγο καιρό θα είναι ένα τεράστιο ποσό και οι κάτοχοι του θα πρέπει να αισθάνονται όπως ένας μεγαλοεκατομμυριούχος σήμερα. Μετά την άνοδο των αντιδυτικών δυνάμεων στην εξουσία στην Ελλάδα, την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση –όπως είναι πια σίγουρο ότι θα συμβεί- η κατοχή ενός ποσού ισοδύναμου με 20000 ευρώ σήμερα, θα είναι πράγματι όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους συμπολίτες μας –με εξαίρεση φυσικά την νέα νομενκλατούρα που θα σχηματισθεί.
Όμως πραγματικά δεν κατανοώ γιατί η κατάσχεση θα πρέπει να σταματήσει στα 20000 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι στόχος είναι η καταπολέμηση των ανισοτήτων τότε η ανισότητα μεταξύ του Α πού έχει 30000 ευρώ και του Β πού έχει 20000 ευρώ είναι μικρότερη από την ανισότητα μεταξύ του Β και του Γ που έχει 10000 ευρώ όπως και από την ανισότητα μεταξύ του Β και του Δ πού έχει μηδέν ευρώ. Για να παταχθούν λοιπόν αποτελεσματικά οι ανισότητες θα πρέπει όλοι να έχουμε μηδέν ευρώ. Είναι προφανές ότι ο κ. Γλέζος δεν πήρε το βραβείο Λένιν για την συμβολή στα μαθηματικά.
Όμως υπάρχει και ένα άλλο μικρό πρόβλημα με την συλλογιστική Γλέζου-Σύριζα. Στις συνταγματικά φιλελεύθερες κοινωνίες το δίκαιο της κατοχής ενός περιουσιακού στοιχείου δεν παραπέμπει στο μέγεθός του αλλά στον τρόπο με τον οποίο κανείς το απέκτησε – το λεγόμενο «πόθεν έσχες». Το θέμα δηλαδή δεν είναι αν έχει κανείς πάνω από 20000 χιλιάδες ευρώ αλλά αν απέκτησε τόσο το αρχικό (20000) και το επιπλέον με νόμιμα μέσα. Φυσικά αυτή η λογική είναι έξω από την σύλληψη κάθε σταλινικού όπου οι έννοιες ατομικά δικαιώματα και δίκαιο δεν έχουν κανένα νόημα. Είναι λοιπόν σίγουρο ότι ο κ.Γλέζος δεν απέκτησε το βραβείο Λένιν για την συνεισφορά του στην σύγχρονη Θεωρία του Δικαίου.
Αυτό όμως που δεν μας διευκρίνισε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΝAΣΠΙΣΜΟΥ είναι αν θα διεξάγονται και στον δρόμο έρευνες από την Λαϊκή Μιλίτσια προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει επάνω του περισσότερα χρήματα από αυτά πού θα καθορίζει με καθημερινές ανακοινώσεις το Κομισαριάτο Λαϊκής Οικονομίας…” 

Μηδέν, κ. Γλέζο – Τάκης Μίχας -10 Μαΐου 2012


Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ: ΠΟΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ;;; ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 όπου ο κ. ΓΛΕΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) του Νικολάου επιλέχτηκε ως αντιπρόσωπος τους από 464.436 πολίτες ;;;

http://justiceforgreece.wordpress.com