Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Η ΕΕ επιφυλάσσεται… να πληρώσει τα «σπασμένα»-Και οι οδηγοί φορτηγών ζητούν αποζημιώσεις μετά τους αγρότες!

«Να αποζημιωθούν οι Έλληνες μεταφορείς, τα συμφέροντα των οποίων θίγονται άμεσα, για τις ζημιές που προκαλούνται από το ρωσικό εμπάργκο» απαιτεί μετά τους αγρότες και
η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), ένας από τους κλάδους που επίσης επλήγη από τους ανόητους χειρισμούς της κυβέρνησης και ειδικά του αντιπροέδρου της και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου έναντι της Ρωσίας.
Η κυβέρνηση έχει αποκτήσει βαρύ «πονοκέφαλο πλέον¨, που κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να βρει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν από το εμπάργκο. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Κενανίδης, η δυσμενής αυτή εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στον κλάδο, που έρχεται να προστεθεί στη δραματική συρρίκνωση του μεταφορικού έργου, λόγω της οικονομικής κρίσης και του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η ΟΦΑΕ, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα προσπαθήσει, από την πλευρά της, να συνεισφέρει, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το ρωσικό εμπάργκο για τους μεταφορείς που εκπροσωπεί. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρακολουθεί τις εξελίξεις, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και ενημερώνει άμεσα τα μέλη της για τις τυχόν εξελίξεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας στη Βέροια, όπου θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις αντιμετώπισης της κρίσης.
Στάση αναμονής για τις αποζημιώσεις κρατά η Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

koutipandoras.gr