Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Βίζα για την Αυστραλία

Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες, για τη μετανάστευση στην Αυστραλία. Παρατηρείται το φαινόμενο, πολύ μεγάλος αριθμός –νέων κυρίως- ανθρώπων από την
Ελλάδα, να επικοινωνεί με συγγενείς και φίλους στην Αυστραλία , να τηλεφωνεί σε κοινότητες, σε διάφορους φορείς και οργανισμούς της Ελληνικής Παροικίας ή και σύμβουλους μετανάστευσης, ώστε να μάθει τους τρόπους με τους οποίους, μπορεί κάποιος να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Δυστυχώς, υπάρχει πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση πάνω σε αυτό το θέμα και έχουν εμφανιστεί περιστατικά ανθρώπων που έφτασαν με τουριστική βίζα στην Αυστραλία με σκοπό να βρουν κάποια δουλειά, αλλά ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί κανείς να τους προσφέρει εργασία, πολύ απλά γιατί δεν έχουν δικαίωμα για εργασία οι κάτοχοι τουριστικής βίζας.


Η δικηγόρος Μεταναστευτικού Δικαίου και διαπιστευμένη σύμβουλος μετανάστευσης, κα Πέννυ Δημοπούλου, έχει βοηθήσει ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη, να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. «Υπάρχουν πάρα πολλά είδη βίζας, που χορηγεί το κράτος της Αυστραλίας και κάθε ενδιαφερόμενος , πρέπει να διαλέξει την κατάλληλη βίζα για να μπορέσει να κάνει αυτό που θέλει. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε την τουριστική βίζα, την φοιτητική, τις βίζες εργασίας και τις οικογενειακές. Υπάρχει ακόμα σε εξέλιξη και μία διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για τουριστική βίζα εργασίας, αλλά ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί αυτή η βίζα».







Να δούμε όμως αναλυτικά, τις κυριότερες κατηγορίες βίζας για την Αυστραλία: «Η τουριστική βίζα είναι μόνο για όσους θέλουν να έρθουν για διακοπές στην Αυστραλία ή για να επισκεφτούν κάποιον συγγενή», μας αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Δημοπούλου. « Η φοιτητική βίζα απ’ την άλλη μεριά, δίνει ένα μικρό δικαίωμα για 40 ώρες εργασίας ανά 15 μέρες. Η Αυστραλία όμως, χορηγεί την φοιτητική βίζα σε κάποιους, με το σκεπτικό, να έρθουν εδώ να σπουδάσουν και να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους, όπου θα χρησιμοποιήσουν τις σπουδές τους».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ