Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ- ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας  ΓΕΛΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, τον συντονιστή Β.Πιερίας  ΓΚΑΙΝΤΑΤΖΗ ΓΙΩΡΓΟ και μέλη της
ΝΕΠΊεριας, επισκέφθηκε τις Αλυκές Κίτρους και ενημερώθηκε για την  υφιστάμενη κατάσταση.
Οι Αλυκές δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ενταχθούν στο ΤΑΙΠΕΔ, γιατί μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο για την αναπαραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Επίσης  τα σχέδια της συγκυβέρνησης για τους αιγιαλούς μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και καλούμε όλους και όλες σε ένα πλατύ μέτωπο, για να τα ανατρέψουμε.


Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση-ενημέρωση απο τον  πρόεδρο του συλλόγουμυδοκαλλιεργητών Πιερίας κ. Κουτούπα και τον πρόεδρο συνδέσμου μυδοκαλλιεργητών Ελλάδος   κ.Δραγάνη. Η καθυστέρηση της υπογραφής της νέας ΠΟΑΥ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους μυδοκαλλιεργητές, γιατί εμποδίζει την μετεγκατάσταση των μονάδων και έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγικότητας ενός τόσου σημαντικού εξαγώγιμου προϊόντος. Επίσης κάποτε θα πρέπει να λυθεί και το θέμα με τις παράνομες μυδοκαλλιέργειες του Θερμαΐκού,οι οποίες στο μόνο που συνεισφέρουν είναι στην απαξίωση του προιόντος και στην δυσφήμιση του. Οι νόμιμοι μυδοπαραγωγοί πρέπει να προστατευθούν καθώς αποτελούν ένα δυναμικό οικονομικό κλάδο.