Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την κερδοσκοπία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε βάρος του ελληνικού λαού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων
Αντιφεντεραλιστών και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς άσκησε σκληρή κριτική στην κερδοσκοπική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι η ΕΚΤ πρέπει να σταματήσει την κερδοσκοπία της σε βάρος του ελληνικού λαού αφού έχει αγοράσει ομόλογα ύψους τουλάχιστον 54 δισ. με έκπτωση 40% και απαιτεί κάθε φορά να πληρώνεται τα ομόλογα αυτά στην ονομαστική τους αξία, δηλαδή στο 100%, φτωχοποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο την εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία.
Παράλληλα, ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να πάψει να στηρίζει τις πολιτικές της λιτότητας και της κοινωνικοποίησης των ζημιών των τραπεζών.
Αντίθετα, θα πρέπει να ενισχύσει τη ρευστότητα και να κόψει χρήμα προκειμένου να υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας και να δημιουργηθούν δουλειές για τα εκατομμύρια των ανέργων συμπολιτών μας στον Ευρωπαϊκό Νότο.
Τέλος, σε σχέση με την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να τεθεί υπό την κρίση του λαού της Λιθουανίας προκειμένου να αποφασίσει με δημοψήφισμα κατά πόσο επιθυμεί να ενταχθεί η Λιθουανία στη ζώνη του ευρώ.

Ακολουθεί βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: