Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές, (ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας), τις ενέργειες και πρωτοβουλίες
της ίδιας της Αντιπεριφερειάρχη, κας Σοφίας Μαυρίδου και την τελική διαμόρφωση της νομοθετικής ρύθμισης, που αφορά στο θέμα αυτό, γίνονται γνωστά σε όλους τους πολίτες και φορείς της Περιφερειακής μας Ενότητας τα εξής:

Με την αρχική της μορφή η απόφαση περί της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές,  υπ΄ αρ. 416989 (3002) οικ., που δημοσιεύθηκε στο υπ΄αρ. 2826/5-11-2013 Φ.Ε.Κ. , τεύχος 2, θεσπίζονταν εκτός των άλλων, η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις που αναγράφονταν στην ανωτέρω απόφαση, τις Κυριακές κατά τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως 15 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Στη συνέχεια και έπειτα από εκ νέου και κατ΄επανάληψη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, αποφασίσθηκε με την υπ΄αρ. 476051 (3437) οικ. απόφαση της κας Αντιπεριφερειάρχη, που δημοσιεύθηκε στο υπ΄αρ. 3291 /24-12-2013 Φ.Ε.Κ., τεύχος 2ο , η τροποποίηση της ανωτέρω αρχικής απόφασης , η οποία αυτή πλέον είναι σε ισχύ, σύμφωνα με την οποία, εκτός των άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα, θεσπίσθηκαν  και ισχύουν επί λέξει τα εξής:  "Για τις: Δ.Κ. Καλλιθέας, Δ.Κ. Περίστασης, ΔΚ Κορινού, Τ.Κ. Ελατοχωρίου, Τ.Κ. Αγίου Δηµητρίου, Τ.Κ. Παραλίας και του οικισµού της Ολυµπιακής Ακτής του Δήµου Κατερίνης, τις ΔΚ Λιτόχωρου, Δ.Κ. Λεπτοκαρυάς, Δ.Κ. Πλαταµώνος, ΤΚ Παντελεήµονος, Τ.Κ. Πόρων, Τ.Κ. Σκοτίνας του Δήµου Δίου-Ολύµπου, τις ΤΚ Μακρυγιάλου, Τ.Κ. Μεθώνης, και Τ.Κ. Νέας Αγαθούπολης του Δήµου Πύδνας-Κολινδρού ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.



Η εν λόγω γνωστοποίηση γίνεται προς άρση κάθε αμφιβολίας και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας από πιθανή ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ για το ισχύον  πλέον νομικό καθεστώς και για τις  ενέργειες και το ενδιαφέρον επί του θέματος
ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.