Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αποφάσεις της 107ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... volleyleague.gr
Στην Ορεστιάδα έγινε η 107η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ. Στο συμβούλιο έκαναν παράσταση προπονητές ομάδων του πρωταθλήματος οι οποίοι κατέθεσαν προτάσεις για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος και ζήτησαν επίσπευση στο θέμα της αύξησης των αλλοδαπών αθλητών. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε:
* Αλλαγές σε άρθρα της προκήρυξης του πρωταθλήματος στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας και ανάπτυξης.
* Εγκρίθηκαν οι ημερομηνίες του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ 2014-15
* Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Πρωταθλήματος να εξετάσει προτάσεις για την αναβάθμιση των πλέι άουτ του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.
* Η Α΄φάση του League Cup «Νίκος Σαμαράς» να ξεκινήσει το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου (μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος). Στην επόμενη συνεδρίαση θα αποφασιστεί πότε θα γίνει η τελική φάση (εντός των εορτών των Χριστουγέννων ή το τριήμερο 23-25 Ιανουαρίου 2015 αλλά και το σύστημα της Α΄φάσης. Η πρόταση που υπάρχει είναι η διεξαγωγή τεσσάρων ομίλων των τριών ομάδων και όχι τριών ομίλων των τεσσάρων ομάδων.
* Έλεγχοι και ενέργειες για την αδειοδότηση των γυμναστηρίων που θα είναι έδρες των ομάδων που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ 2014-15. Έγιναν επιθεωρήσεις στα γυμναστήρια της Ορεστιάδας και της ΜΕΝΤ. Στο γυμναστήριο της ΜΕΝΤ αποφασίστηκαν εργασίες αναβάθμισης.
* Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Παντελής Ταρνατόρος σε συνέχεια της αναφοράς που έκανε στην εκδήλωση της κλήρωσης περί ανανέωσης των χορηγιών με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και τη NOVAενημέρωσε το Δ.Σ. για τις επαφές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες αλλά και για τις τελικές συμφωνίες που αναμένεται να κλείσουν το προσεχές διάστημα.
* Μέχρι 30 Ιουλίου 2014 να κατατεθούν εκ μέρους των Τ.Α.Α. όλα τα δικαιολογητικά για την προ αδειοδότηση τους για την αγωνιστική περίοδο 2014-15 και υπήρξε δέσμευση για τακτοποίηση παλιών οφειλών.
* Να σταλεί άμεσα επιστολή προς την ΕΟΠΕ με τις προτάσεις των 12 Τ.Α.Α. σχετικά με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας 2014-15.
* Επιβεβαιώθηκε η πάγια και αμετακίνητη θέση της Ε.Σ.Α.Π. για τέσσερις αλλοδαπούς αθλητές σε κάθε ομάδα του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ και αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές προς τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού από τον οποίο το Δ.Σ. θα ζητήσει να επισπεύσει τη έκδοση απόφασης για το θέμα.
* Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. οι προπονητές ανέπτυξαν προτάσεις και προβληματισμούς. Χαιρέτησαν τον έγκαιρο προγραμματισμό όλων των αγωνιστικών του πρωταθλήματος από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, αλλά εξέφρασαν τον προβληματισμό και την απογοήτευση τους για την εκκρεμότητα στο θέμα των ξένων. Κατέθεσαν προτάσεις και εκτιμήσεις για απελευθέρωση της μεταγραφικής περιόδου και του αριθμού των αλλοδαπών σε βάθος χρόνου αλλά και αλλαγές στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος με ενδιάμεσο ρεπό μεταξύ δύο τελικών ή εν εναλλάξ αγώνων.