Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Συνεχίζεται η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας με «εντολή Σαμαρά»/ Άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η αποδόμηση του παραγωγικού ιστού της χώρας, ενόψει της ικανοποίησης των προαπαιτούμενων για την απελευθέρωση της δόσης και την περαιτέρω εφαρμογή των μέτρων «στήριξης». Το ανάλγητο μνημονιακό
κράτος έχει θέσει ως στόχο την πλήρη διάλυση του παραγωγικού κλάδου, εφαρμόζοντας πιστά το εθνοκτόνο σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων που επιδιώκουν μια Ελλάδα οικονομικά εξαρτημένη και παραγωγικά νεκρή.

Προ ημερών διαβάσαμε μια είδηση που αφορά μια ακόμα ελληνική βιομηχανία που οδεύει προς το οριστικό κλείσιμο, είδηση όχι και τόσο σπάνια, καθώς τα τελευταία χρόνια, απ΄ αρχής εφαρμογής του μνημονίου, οι "επενδύσεις" του Σαμαρά οδηγούν στην καταστροφή τον εγχώριο επιχειρηματικό κόσμο λόγω της μη δυνατότητας του ν’ ανταποκριθεί στο νέο οικονομικό περιβάλλον και στον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα η είδηση αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η οποία σήμερα συγκαταλέγεται στις απαξιωμένες από το κράτος επιχειρήσεις, παρά τη μέχρι πρότινος κερδοφορία, που εξασφάλιζε την επιβίωσή της. Η αδιαφορία και η σκόπιμη υποβάθμισή της συνδιαμόρφωσαν ένα περιβάλλον με υψηλό κόστος παραγωγής, ενώ ο αθέμιτος ανταγωνισμός από την εισαγωγή πρώτων υλών από τρίτες χώρες, έχουν μετατρέψει την εν λόγω επιχείρηση από στυλοβάτη της ελληνικής και τοπικής οικονομίας (Σέρρες, Ορεστιάδα) σ’ ένα βαρίδιο από το οποίο επιθυμεί ν’ απαλλαγεί η συγκυβέρνηση.

Ήδη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η ΕΒΖ υπολειτουργεί και μόλις αύριο το ΔΣ θα συνεδριάσει για ν’ αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον της επιχείρησης. Πάντως πολλοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι το λουκέτο είναι μονόδρομος και ως εκ τούτου εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες αναμένεται να νιώσουν στο πετσί τους την "ανάπτυξη Σαμαρά".

Επιπλέον, οι παραγωγοί (έχετε υπ’ όψιν ότι αναφερόμαστε σε νομούς με κατ’ εξοχήν αγροτική παραγωγή και πληθυσμό) θα καταστούν όμηροι των κερδοσκοπικών ορέξεων ξένων προμηθευτών, ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από τα γειτονικά βαλκανικά κράτη.

Πέρα από τις όποιες παρενέργειες δημιουργούνται από το κλείσιμο της ΕΒΖ, η ουσία είναι ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε μια χώρα εξαρτημένη ενεργειακά, στρατιωτικά και οικονομικά από τρίτες - και πολλές φορές ανταγωνίστριες - χώρες.

Το σχέδιο των τοκογλύφων για μια Ελλάδα πλήρως αποκομμένη από οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα, επομένως έρμαιο της τοκογλυφικής τους μανίας, βρίσκει πλήρη εφαρμογή μέσω της πολιτικής της συγκυβέρνησης. Για το λόγο αυτό ξεπουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές η ΔΕΗ, η ΕΑΣ, η ΠΥΡΚΑΛ και οδηγούνται σκόπιμα προς διάλυση η ΕΒΖ και άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις, που εξασφάλιζαν το αυτονόητο: αυτάρκεια και ανεξαρτησία από εξωγενείς παράγοντες.


Δελτίο Τύπου για πιθανό κλείσιμο των εργοστασίων της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα και Σέρρες: "Η μνημονιακή συγκυβέρνηση οδηγεί σε κλείσιμο την ΕΒΖ προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων και των ξένων «επενδυτών». Μόνο η αξιοποίηση του εγχώριου παραγωγικού ιστού και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής μπορεί να αποδεσμεύσει τη χώρα από τις εισαγωγές και να την οδηγήσει σε τροχιά εξόδου από την κρίση".

Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
Πολιτικός κρατούμενος



Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για να αποφασιστεί η διενέργεια δημοψηφίσματος για το μείζον εθνικό ζήτημα της ΔΕΗ και της ελληνικής ενέργειας. Οι παράνομες μεθοδεύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα περάσουν.

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για δημοψήφισμα σε συνδυασμό με τις προτάσεις των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης οδηγεί αδιαμφισβήτητα στην συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού των 120 βουλευτών. Να μην τολμήσουν οι υπάλληλοι των τοκογλύφων να καταλύσουν για μία ακόμη φορά το Σύνταγμα των Ελλήνων.