Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος
Την Κυριακή 13 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συμμετείχε στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νικοδήμου
του Αγιορείτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Πλάκα Λιτοχώρου. Ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός, που τελεί υπό ανέγερση, βρίσκεται εντός του Οικισμού «Πελασγού» των Δασκάλων Ν. Λάρισας. Αρχικά τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η λιτανεία με την αρτοκλασία. Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις. 



Παρέστησαν οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γεώργιο Παπαθανασίου. Τους συμμετέχοντες στην πανήγυρη προσφώνησε ο Πρόεδρος του Οικισμού Δημήτριος Καραμούρτος.


Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, Δευτέρα 14 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Αυθημερόν επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Ορμύλιας Χαλκιδικής, προκειμένου να ευχηθεί στην Ηγουμένη Γερόντισα Νικοδήμη, για την ονομαστική της εορτή.