Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Όχι ο απερχόμενος αλλά ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου θα συντάξει τον προϋπολογισμό 2015

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... -Δ.Δίου-Ολύμπου
Ο κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Έκπληξη προκαλεί δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο  «στον δήμο Δίου-Ολύμπου, όπου εκλέχθηκε δήμαρχος της επόμενης
πενταετίας ο Κώστας Δημόπουλος, προϋπολογισμό θα καταρτίσει ο Γιώργος Παπαθανασίου». Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται μάλιστα ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου θα έχει «το πάνω χέρι» στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του δήμου Δίου-Ολύμπου για το έτος 2015 αφού «θα τον καθορίσει»!
Σε δήλωσή του ο απερχόμενος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού του δήμου για το έτος 2015 θα γίνει με τη συνεργασία του εκλεγμένου δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου. Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Παπαθανασίου, αυτή η συνεργασία δεν θα είναι τυπική αλλά ουσιαστική δεδομένου ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος αλλά και οι συνεργάτες του θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην κατάρτιση του προϋπολογισμού έτους 2015.
Η πρωτοβουλία του κ. Παπαθανασίου να καλέσει έγκαιρα τον εκλεγμένο, από τον περασμένο Μάιο, δήμαρχο, Κώστα Δημόπουλο, για συνεργασία με σκοπό την κατάρτιση προϋπολογισμού του έτους 2015, οφείλεται στο ότι δυστυχώς από το 2010 υφίστανται ακόμη τα διάφορα παράλογα του νόμου Ραγκούση, αν και τον τ. υπουργό έχουν διαδεχθεί στο υπουργείο εσωτερικών κάμποσοι υπουργοί και μάλιστα διαφορετικών κυβερνήσεων. Και ένα από τα πολλά παράλογα που υπάρχουν στον «Καλλικράτη» (νόμος Ραγκούση) και δεν έχουν αλλάξει είναι ότι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι καλούνται να αναλάβουν καθήκοντα όχι αμέσως μετά την εκλογή τους αλλά τρεις μήνες μετά!