Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Πάνω από 1.000 γυναίκες στο παγκόσμιο φεστιβάλ γυναικών στη Λέσβο!

Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Ερεσό της Λέσβου, το 14ο παγκόσμιο φεστιβάλ γυναικών. Στο φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερες από 1.000 γυναίκες

«Όχι μόνο παραμένει ανέγγιχτο απ' την κρίση το φεστιβάλ γυναικών, αλλά φέτος όλα δείχνουν απ' τις έως τώρα δηλώσεις συμμετοχής, πως θα ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο» σημείωσε η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου «Sappho Travel», Ιωάννα Σάββα, που διοργανώνει την παγκόσμια, ονομαστή, αυτή συνάντηση.
Η έναρξη του φεστιβάλ και οι συμμετέχουσες


Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, με την παραδοσιακή πλέον παρέλαση των συμμετεχουσών στην παραλία της Ερεσού, με παράλληλα δρώμενα και μουσικό πρόγραμμα από την Αγγλία, την Ελλάδα, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και απ' την Τουρκία. Θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος του φεστιβάλ.

Η Κροατία και το... σύμφωνο συμβίωσης


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί και ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ομοφύλων από την Κροατία, το οποίο θα επιλεγεί μετά από κλήρωση. Κι αυτό γιατί περίπου προ εικοσαήμερου, στη χώρα αυτή επιτράπηκε η σύναψη συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων και έτσι ξεκίνησαν σχετικές τελετές γάμων. Το 14ο φεστιβάλ γυναικών, θα παρέχει πλήρεις διακοπές, ως δώρο στο ζευγάρι που θα επιλεγεί μετά από κλήρωση, ανεξάρτητα αν είναι γυναικών ή αντρών, για διάστημα μιας βδομάδας.

Μια ακόμη ιδιαίτερη εκδήλωση του φεστιβάλ είναι η διάλεξη που θα δώσει Γερμανός πανεπιστημιακός, με αντικείμενο διάσημες γυναίκες της ιστορίας που επιμελώς απέκρυπταν τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις τους. Η εισήγηση θα αποτελέσει αντικείμενο σχετικών συζητήσεων που θα διαρκέσουν όλη την περίοδο του φεστιβάλ.

«Εξακολουθούμε, με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και στα ήθη της, να αναλαμβάνουμε και να δουλεύουμε μήνες τώρα για μια μεγάλη διοργάνωση, που πλέον κανείς δεν αμφισβητεί ότι βοηθάει σημαντικά την περιοχή μας», υπογράμμισε η κ. Σάββα ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του 14ου φεστιβάλ γυναικών στην Ερεσό.

http://www.newsit.gr