Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ομιλίες του Βαγγέλη Λαγδάρη σε Μ. Γέφυρα, Παλιάμπελα, Λιβάδι

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία
Ομιλίες της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία
σε Μ. Γέφυρα, Παλιάμπελα, Λιβάδι
Βαγγέλης Λαγδάρης: «Οραματιζόμαστε διοίκηση με συλλογικές διαδικασίες»

Την αρχή μιας αμφίδρομης σχέσης με τους κατοίκους κάνει μέσα από τις επισκέψεις στα
χωριά του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού ο υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης, ζητώντας τη γνώμη τους και καλώντας τους σε συμμετοχή στα κοινά, ιδίως τους νεότερους σε ηλικία. Την Τετάρτη η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία πραγματοποίησε ομιλίες στη Μεγάλη Γέφυρα, τα Παλιάμπελα και το Λιβάδι, όπου έλαβε θετικά μηνύματα και ενθάρρυνση για να χαράξει νέα κατεύθυνση για το Δήμο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Λαγδάρης, «τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα, θα φανεί ποιος αγαπά πραγματικά τον τόπο. Στη διοίκηση που οραματιζόμαστε οι συλλογικές διαδικασίες και η εγγύτητα θα γίνουν πράξη. Δεν πρόκειται να διοικήσουμε εγωιστικά και να λέμε ότι τα ξέρουμε όλα». Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει συμπολίτευση και αντιπολίτευση, με την έννοια αντιπαλότητας αλλά όλο το δημοτικό συμβούλιο να συνεργάζεται για το καλό του τόπου.
Μετά τις ομιλίες, η συζήτηση μπήκε και σε ειδικά θέματα, καθώς υπάρχουν έτοιμες μελέτες για αναπτυξιακά έργα στην περιοχή αυτών των χωριών, οι οποίες θα επικαιροποιηθούν για να προχωρήσουν, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα άρδευσης από τον Αλιάκμονα. Γενικότερα, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία σκοπεύει να ανοίξει διάλογο με τους γεωργούς του δήμου και να τους παρέχει επιστημονική υποστήριξη, καθώς και να στηρίξει τοπικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο αθλητισμού-πολιτισμού.
Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Λαγδάρης, «ο συνδυασμός μας έχει τους ανθρώπους για να εγγυηθεί ότι αφουγκραζόμαστε καλά τα ζητήματα της νέας εποχής».