Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«Εφυγε» ο Τίτο Βιλανόβα

Θλίψη, ο Τίτο Βιλανόβα έχασε τη μάχη για τη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών. Δυο χρόνια πολεμούσε με σθένος τον καρκίνο, αλλά στο
τέλος λύγισε.


Η Βαρκελώνη και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πενθούν, αφού ο Τίτο Βιλανόβα σε ηλικία 45 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα πολεμούσε με σθένος τα δυο τελευταία χρόνια τον καρκίνο, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εισήχθη χθες εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, όπου χειρουργήθηκε, δυστυχώς όμως πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Το Νοέμβριο του 2011 ανιχνεύθηκε όγκος στην παρωτίδα, ενώ τον Δεκέμβρη του 2012 υπήρξε υποτροπή. Ο Τίτο Βιλανόβα αναχώρησε εσπευσμένα για τη Νέα Υόρκη για θεραπεία και επέστρεψε στους πάγκους στις 2 Απριλίου το 2013. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή και στις 19 Ιουλίου αναγκάστηκε να παραιτηθεί... Η κηδεία του Τίτο Βιλανόβα θα γίνει τη Δευτέρα. 
To χρονολόγιο της σκληρής μάχης
22 Νοεμβρίου 2011: Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει πως ο βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα, Τίτο Βιλανόβα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην παρωτίδα στο νοσοκομείο «Vall d'Hebron». Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν ταξίδεψε στο Μιλάνο για το ματς με τη Μίλαν.
28 Νοέμβρη 2011:Ο Τίτο Βιλανόβα παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει σπίτι του να ξεκουραστεί και να αναρρώσει. 
7 Δεκεμβρίου 2001: Ο Βιλανόβα επιστρέφει στις προπονήσεις της ομάδας πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου «Συζητήσαμε τους φόβους μας και πρέπει να εκτιμήσουμε πως τον έχουμε πίσω μας ξανά» τόνιζε ο Τσάβι. 
27 Απριλίου 2012: Ο Σάντρο Ροσέλ, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ανακοινώνει πως ο Τίτο Βιλανόβα θα είναι ο νέος προπονητής του συλλόγου μετά την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα
12 Μαΐου, 2012: Ο γιατρός, Ρικαρντ Προύνα και η ιατρική ομάδα της Μπαρτσελόνα τονίζει : «Ο Βιλανόβα θα θεραπευθεί και θα απαλλαγεί από τη νόσο»
19 Δεκεμβρίου 2012: Σοκ, Ο τίτο Βιλανόβα ξανά στο νοσοκομείο και η ομάδα αναβάλλει το Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Θα ακολουθήσει νέο κύκλος χημιοθεραπείας και ακτινοεθραπείας διάκριας έξι εβδομάδων. 
9 Ιανουαρίου 2013: Ο Βιλανόβα αποφασίζει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη  και στο Μemorial, που θεωρείται το Νο1 κέντρο ογκολογίας στον κόσμο. 
19 Γενάρη 2013: Ο Βιλανόβα κάθεται τελευταία φορά στον πάγκο Barca πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για θεραπεία. Ηττα από τη Σοσιεδάδ, η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα
27 Φεβρουαρίου 2013: Ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Σάντρο Ροσέλ ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να τον επισκεφθεί.
5 Μαρτίου 2013: Ο Βιλανόβα επαναμφενίζεται εκτός νοσοκομείου, αφού βρίσκεται στο Madison Square Garden για το ματς τένις ανάμεσα σε Ναδάλ και Ντελ Πότρο.
26 Μαρτίου 2013: Ο Βιλανόβα επιστρέφει στη Βαρκελώνη συνοδευόμενος από τους βοηθούς του. Δυο μήνες έμεινε για θεραπεία στη Νέα Υόρκη. 
2 Απριλίου 2013: Ο Βιλανόβα επιστρέφει στους πάγκους και κάθεται στο ματς των προημιτελικών με την Παρί στη Γαλλία. 
26 Απριλίου 2013: «Είμαι ανυπόμονος και έχω τόση δύναμη να συνεχίσω» τονίζει στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου.
19 Ιουλίου 2013: Ο Σάντρο Ροσέλ ανακοινώνει πως ο Τίτο Βιλανόβα  πρέπει να αφήσει τον πάγκο της ομάδας, αφού υπάρχει υποτροπή. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνεται η πρόσληψη του Τάτα Μαρτίνο. 
8 Σεπτεμβρίου 2013: Ο Τίτο Βιλανόβα παρακολουθεί τον αγώνα της Μπαρτσελόνα Β, εκεί παίζει ο γιός του, Αντρια, ο οποίος μάλιστα πετυχαίνει και το νικητήριο γκολ. 
26 Οκτώβρη 2013: Στο ντέρμπι με τη Ρεάλ ο κόσμος με ένα μαγικό κορεό δείχνει την αγάπη του στον Τίτο. «Forza Tito» αναφέρει το κορεό!
8 Ιανουαρίου 2014: Ο Τίτο Βιλανόβα παρακολουθεί το ματς με τη Χετάφε στο Καμπ Νου. Λίγες ημέρες νωρίτερα (16/12) ο Ροσέλ έχει παραλάβει για τον Βιλανόβα το βραβείο «ευγενούς άμιλλας»


Διάβασε περισσότερα στο: «Εφυγε» ο Τίτο Βιλανόβα | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook