Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τροχονομικοί έλεγχοι σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών μεταφορών στην περιοχή αρμοδιότητας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας κατά το χρονικό διάστημα 14.04 - 20.04.2014

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε φορτηγά βεβαιώθηκαν περισσότερες από 190 παραβάσεις
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Περιφερειακή Αστυνομική
Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε κα πραγματοποίησε τροχονομικούς ελέγχους και με συναρμόδιους φορείς, κατά το χρονικό διάστημα από 14.04-20.04.2014, στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.
Σκοπός των ελέγχων και της αυξημένης παρουσίας και δράσης των Υπηρεσιών Τροχαίας και με τη συγκρότηση συνεργείων ελέγχου και με άλλους φορείς στο οδικό δίκτυο ήταν η εντατικοποίηση ελέγχων σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών εμπορικών μεταφορών και η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος συγκροτήθηκαν συνολικά 149 συνεργεία ελέγχου με συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Τελωνεία, Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε., κ.λπ.) και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.009 ημεδαπά φορτηγά και 671 αλλοδαπά φορτηγά (Ε.Ε. – τρίτων χωρών).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν συνολικά 192 παραβάσεις της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις εμπορικές μεταφορές, της φορολογικής νομοθεσίας, της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλων παραβάσεων.
Ανάλογες δράσεις τροχονομικών ελέγχων θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με βάση το σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.