Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η Νιόβη Παυλίδου στη Χαλκιδική

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Η ανεπάρκεια της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας υπεύθυνη για τους κακούς δρόμους της Χαλκιδικής

“Η Χαλκιδική είναι ένας νομός με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ωστόσο, μέχρι σήμερα,
έγιναν πολλά λάθη λόγω έλλειψης στρατηγικής και στιβαρών αποφάσεων”. Τη θέση αυτή διατύπωσε η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου κατά τη σημερινή περιοδεία της στη Χαλκιδική.
Συγκεκριμένα η κα Παυλίδου είχε συνάντηση στον Πολύγυρο με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άγγελο Πράτσα με τον οποίο συμφώνησαν ότι στη Χαλκιδική θα μπορούσαν να συνυπάρξουν αρμονικά η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η περαιτέρω προώθηση του τουρισμού και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.
Παράλληλα, όμως, επισημάνθηκε, η ανεπάρκεια και η ολιγωρία της τωρινής διοίκησης της Περιφέρειας που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη υποδομών και την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς ένα τμήμα του εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.
“Το θέμα του οδικού δικτύου είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής” είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου “αφού από τους οδικούς άξονες εξαρτάται η καλύτερη μετακίνηση των τουριστών αλλά και η προώθηση των αγροτικών προϊόντων”.
 Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο τεράστιο πρόβλημα με το νερό καθώς δεν έχει προωθηθεί το θέμα της κατασκευής των φραγμάτων.
“Ξεχνάνε” όπως υπογραμμίσθηκε από παράγοντες της Χαλκιδικής “ότι δεν είμαστε ο Νομός των 135.000 κατοίκων αλλά μία περιοχή που, το καλοκαίρι, φιλοξενεί τουλάχιστον 800.000 ανθρώπους”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πολυγύρου Παναγιώτης Χλιάπας εξήγησε τις τεράστιες προσπάθειες για εξωστρέφεια που καταβάλει ο κλάδος των ελαιουργών καθώς η ελιά αποτελεί το “χρυσό” προϊόν της γης της Χαλκιδικής ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα εναπόθεσης των ελαιολυμάτων που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα.
Η κα Παυλίδου επισήμανε την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας μας ώστε, ακόμη και σ' αυτό το θέμα, μέσω συνεργιών των μεταποιητικών μονάδων του κλάδου, να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με βάση τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
Παράλληλα η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου υπογράμμισε ότι αυτό το στίγμα των συνεργασιών δίνει και ο αυτοδιοικητικός συνδυασμός “Πολίτες Μπροστά”.
Μιλώντας, μάλιστα, σε δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης η κα Παυλίδου τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών που, επιτέλους, επιβάλλεται να ενεργοποιηθούν θέτοντας ταυτόχρονα τον πήχη ψηλά. Ακόμη εξήγησε ότι όλα τα τοπικά προβλήματα όπως η ανεργία, η διαχείριση των υδάτων, η προώθηση του τουριστικού τομέα, η καλύτερη διάρθρωση της αγροτικής παραγωγής, η αξιοποίηση της γεωθερμίας και η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μέσα από μία ενιαία περιφερειακή πολιτική. Μία πολιτική που δεν θα κατακερματίζει την Περιφέρεια σε νομούς αλλά θα προωθεί μία συνολική ανάπτυξη ως ολότητα. Βασικό “όπλο” σ' αυτή την προσπάθεια θα μπορούσε να είναι η σωστή αξιοποίηση των επερχόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

“Αυτό που απαιτείται” είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου “είναι να αποβάλουμε τα κατάλοιπα του παρελθόντος και να αναπτύξουμε κοινούς στρατηγικούς άξονες για όλη την περιφέρεια που θα έχουν ως στόχο μία βιώσιμη ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα ο προσανατολισμός μας ήταν η διαχείριση των ΕΣΠΑ, τώρα θα πρέπει να λειτουργήσουμε πιο σοφά και, αυτά που έρχονται, να τα χρησιμοποιήσουμε ως καταλύτη για να τονώσουμε τις δικές μας παραγωγικές δυνατότητες”.
Νωρίτερα η κα Παυλίδου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κασσανδρείας Βασίλη Παπαγιάννη ο οποίος της ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στο δύσκολο έργο της, ενώ της έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.