Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ”ΕΛΛΗΝΆΡΕΣ” ΔΗΜΕΎΟΥΝ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΌ ΝΌΜΟ!

“…Οταν η στέγη δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα τότε η Ανυποκοη σύμφωνα με το αρθρο 120 του συντάγματος είναι Καθήκον..”
Από την πρώτη μέρα που υπογράφηκε το μνημόνιο το 2010 όσοι μελέτησαν καλά τις μεθοδεύσεις του κατάλαβαν εγκαίρως ότι οι στόχοι του δεν ήταν η “σωτηρία” της
οικονομίας αλλά η απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας και η καταλήστευση του πλούτου της χώρας.
Δεν είμαστε οι πρώτοι που “έσωσε” το ΔΝΤ, αλλά θα ήμασταν οι πρώτοι που θα είχαν σωθεί και μάλιστα μέσα σε τρία χρόνια, μιας και το 2013 θα επιστρέφαμε, όπως έλεγαν στις Αγορές.
Γιατί τότε μας “δάνεισαν” τόσα δις, είναι απλό, για να τα πάρουν σε τίτλους στο εκατονταπλάσιο. Αν για παράδειγμα κάποιος χρωστάει 100.000€ και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο η Τράπεζα ευχαρίστως θα του έκανε διακανονισμό ωστε να περισώσει ότι μπορεί. Αν όμως κάποιος χρώσταγε 1.000€ αλλά με περιουσιακά στοιχεία έστω και 20.000€ δεν θα του έκανε κανένα διακονονισμό. Μας δάνεισαν μερικά δις λοιπόν ώστε να πάρουν τους Τίτλους μιας χώρας που αξίζουν Τρις, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 2009.
Tο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη, είναι ντροπή για την Δημοκρατία και για κάθε ελεύθερο κράτος και μάλιστα αν αυτό το Κράτος είναι ο τόπος που γεννήθηκε η Ελευθερία.
Το νομοσχέδιο έχει καθαρά δημευτικό χαρακτήρα κι όχι εισπρακτικό, τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υφυπουργού΄κ.Σκορδά στον Real και στο Νίκο Χατζηνικολάου, ότι οι “ποινές” είναι σκληρές ώστε να αναγκάσουν τον κόσμο να πληρώσει, γιατί το 90% του κόσμου απλά δεν έχει να πληρώσει ασχέτως “τεκμαρτών” ή περιουσιακών κριτηρίων.
Απόδειξης αυτών ότι ο νόμος για τις δημεύσεις περιουσιών από το Κράτος για χρέη από 300 ευρώ μόλις και άνω είναι ακριβές αντίγραφο του Νόμου με τον οποίο το Τουρκικό Κράτος δήμευσε τις περιουσίες των Κωνσταντινουπολιτών το 1942 ! Τον τρομακτικό Varlık Vergisi!
Η αφορμή ήταν η οικονομική κρίση της Τουρκίας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με πρόσχημα λοιπόν τα άσχημα οικονομικά και , εξ αιτίας του πολέμου, στον οποίο δεν συμμετείχε στις 11 Νοεμβρίου 1942 ψηφίστηκε ο νόμος για τον «Κεφαλικό Φόρο Περιουσίας».
Οι Έλληνες της Πόλης πρώτοι στο «Μαζί τα Φάγαμε», από τον επίσης πρωθυπουργό του προέδρου Ινονού Σιουκρού, τον πετυχημένο σφαγέα του ’22 Σιουκρού Σαράτσογλου.
O κάτοικοι χωρίσθηκαν σε κατηγορίες, “M” ήταν οι μουσουλμάνοι, “G” μη μουσουλμάνοι, “D” ντονμέδες (Εβραίοι) και “E” ξένης υπηκοότητας.
Οι Έλληνες θα πλήρωναν το 20% των εσόδων που προϋπολόγιζαν από τον φόρο, αν κι αποτελούσαν μόλις το 0,0055% του πληθυσμού της χώρας!
Τον κάθε Έλληνα, λοιπόν, τον καλούσε ο έφορος του ανακοίνωνε τον υπέρογκο φόρο, τον οποίο έπρεπε να πληρώσει εντός 15 ημερών, με παράταση έντοκη, για άλλες 15 ημέρες, κάτι σαν τις δόσεις σήμερα, σε περίπτωση μη πληρωμής δήμευαν την περιουσία του. Αν η δημευμένη περιουσία του πάλι δεν κάλυπτε τον φόρο, τότε τους οδηγούσαν στα καταναγκαστικά έργα στο Άσκαλε.
Ο φόρος στις 15 Mαρτίου του 1944, ο N. 4530
Η μόνη τροποποίηση που έκαναν οι σύγχρονοι Κεμαλοναζί του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι αντί 15 ήμερες δίνουν διορία 30 ημέρες.
Ιδού το κατάπτυστο Νομοσχέδιο.
<<- Ο οφειλέτης δύναται να ζητά απαλλαγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και αυτών προς τους τρίτους, των οποίων η είσπραξη έχει ανατεθεί στη Φορολογική Διοίκηση, από τους τόκους και το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η μη εμπρόθεσμη καταβολή οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας. Απαλλαγή δεν χορηγείται, αν δεν έχουν εξοφληθεί, πριν από το αίτημα απαλλαγής, όλοι οι φόροι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι τόκοι και το πρόστιμο. Το αίτημα απαλλαγής απευθύνεται στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και: α) υποβάλλεται εγγράφως, β) περιέχει τα στοιχεία και τον αριθμό φορολογικού μητρώου του οφειλέτη, γ) φέρει την υπογραφή του οφειλέτη ή νόμιμα εξουσιοδοτημένου προσώπου, και δ) περιγράφει όλα τα γεγονότα και περιλαμβάνει τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ανωτέρα βία. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αποφαίνεται επί του αιτήματος εντός τριάντα (30) ημερών και κοινοποιεί την απόφαση στον οφειλέτη. Αν η ανωτέρω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, το αίτημα θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.
- Αναστολή είτε του νόμιμου τίτλου βεβαίωσης ή είσπραξης, είτε της ταμειακής βεβαίωσης, είτε των πράξεων διοικητικής εκτέλεσης, από το νόμο ή βάσει απόφασης δικαστηρίου ή διοικητικού οργάνου, δεν απαλλάσσει τα χρέη από τους τόκους, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή, για το ποσό που εν τέλει οφείλεται.
- Δεν υπόκεινται στους τόκους και το πρόστιμο οι από κάθε αιτία οφειλές α) των στρατευμένων με υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, από την πρώτη ημέρα του μήνα της στράτευσής τους, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από την αποστράτευσή τους, του μήνα της αποστράτευσης θεωρουμένου ως πρώτου, με εξαίρεση τα ελλείμματα της δημόσιας διαχείρισης και β) των ανηλίκων, για όσο διάστημα στερούνται εκπροσώπησης και επί ένα εξάμηνο μετά την απόκτηση αυτής.
- Ατομική ειδοποίηση υπερημερίας – Χρόνος λήψης αναγκαστικών μέτρων:
Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης δεν λαμβάνονται πριν παρέλθουν τριάντα (30) ημέρες από την κοινοποίηση σύμφωνα στον υπόχρεο, οφειλέτη ή συνυπόχρεο πρόσωπο, ατομικής ειδοποίησης υπερημερίας, στην οποία αναφέρονται: >>
Όταν η στέγη δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα τότε η Ανυποκοη σύμφωνα με το άρθρο 120 του συντάγματος είναι Καθήκον
Αυγερινός Χατζηχρυσός
το κείμενο δημοσιεύθηκε Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, 26 Ιανουαρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ: Τα χρήματα δεν τα ζητήσαμε και δεν τα πήραμε εμείς.  Συνεπώς, δεν “μας δάνεισαν μερικά δις ώστε να πάρουν τους Τίτλους μιας  χώρας ” ΑΛΛΑ τους έδωσαν μερικά δις και πήραν τους τίτλους μιας χώρας ! Και επειδή τα δις τα χρεώσαν σε εμάς, πάει να πει ότι εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε για να μας πάρουν τους Τίτλους !ΤΡΑΤΖΙΚ!!!!