Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χρήστος Γιαννούλης : «Τα αιτήματα των χωριών δεν πρέπει να χάνονται στο δρόμο για την Κατερίνη»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
Τη δέσμευσή του για την έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης, που έχουν εγκαταλειφθεί από τη σημερινή διοίκηση, επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Άλλος Δρόμος» και υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Γιαννούλης, κατά τη συνάντησή του με κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Λόφου και της Εξοχής. Σε έναν γόνιμο διάλογο με έμφαση στην άνιση μεταχείριση των χωριών σε σχέση με την πόλη της Κατερίνης, ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε πως το αυτονόητο για τα χωριά σήμερα έχει γίνει πολυτέλεια.

«Ο δήμος Κατερίνης είναι δύο κόσμοι, είναι δήμος δύο ταχυτήτων, σε άλλη ταχύτητα η πόλη, σε άλλη τα χωριά. Αυτό είναι το έγκλημα της περασμένης τετραετίας. Δεν άκουσα ποτέ κανέναν να μιλάει για την ορεινή Πιερία. Ο Άλλος Δρόμος που θα ακολουθήσουμε είναι πως ό, τι κάνουμε, θα το κάνουμε μαζί από την επόμενη μέρα με συνεργασία και διαφάνεια».

 Ο Χρήστος Γιαννούλης, επεσήμανε πως οι σχέσεις της διοίκησης με τους δημότες της περιφέρειας θα τεθούν σε νέες βάσεις, υπογραμμίζοντας πως τα έργα βιτρίνας, οι άνθρωποι ως δεξαμενή ψήφων και η επαφή με τους δημότες μόνο σε προεκλογικό χρόνο είναι πρακτικές και ιδέες που χρεοκόπησαν και  που έχουν καταστήσει άφωνες τις τοπικές κοινότητες.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συμμετέχουν στη διοίκηση του τόπου τους, εμείς σας καλούμε να συνδιοικήσουμε» ανέφερε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Γιαννούλης, απαντώντας στο αίτημα των κατοίκων, οι οποίοι προέβαλαν ως αναγκαία τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων σε τοπικό επίπεδο.

Τέλος, ο κ. Γιαννούλης επεσήμανε πως οι κάτοικοι στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης είναι ισότιμοι πολίτες κι όχι αριθμοί και ψήφοι και πρόσθεσε ότι το μήνυμα που στέλνουν οι αγρότες που αγωνίζονται σήμερα στα μπλόκα για τα δικαιώματά τους, είναι πως οι άνθρωποι στα χωριά είναι έτοιμοι να αλλάξουν τον τόπο τους.

«Αυτό για το οποίο θα δεσμευτώ είναι ότι μετά τις εκλογές, αυτό που θα κάνω, θα το κάνουμε μαζί. Η αυτοδιοίκηση είναι μία τοπική κυβέρνηση. Η τοπική κυβέρνηση δεν έχει αυτοκράτορες και υποτακτικούς, έχει ανθρώπους».