Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Mεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές στο χώρο της κεντροαριστεράς

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... bankwars.gr
Με δεδομένη τη δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο της κεντροαριστεράς. Η κινητικότητα αυτή μπορεί να επιφυλάσσει και

μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές. Εκτός από την κίνηση των 58, που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει και μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία, πολλοί άλλοι φιλοδοξούν να καλύψουν αυτό το κενό.
Ανάμεσα σ αυτούς την έκπληξη μπορεί να κάνει η Κοινωνική Συμμαχία της Λούκας Κατσέλη. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλη προβολή, η πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κινείται και μελετά τις αντιδράσεις. Πρόσφατη έρευνα μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων λίγο πριν τα Χριστούγεννα μέτρησε την απήχηση της Λούκας Κατσέλη στο εκλογικό σώμα. Τα αποτελέσματα φαίνονται ενθαρρυντικά.   Σε σχετική ερώτηση, ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά την πρωτοβουλία της για ανασύνταξη του χώρου της προοδευτικής σοσιαλιστικής αριστεράς. Είναι σημαντικό ότι το υψηλότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων προέρχεται από ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αλλά και στις νεώτερες ηλικίες. Σε άλλη ερώτηση «δυνητικής ψήφου», δηλαδή «ποιο κόμμα θα μπορούσατε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές» το ποσοστό της Κοινωνικής Συμμαχίας είναι επίσης σημαντικό και αρκετά μεγαλύτερο από άλλους σχηματισμούς που κάνουν πολύ θόρυβο τελευταία.
Μένει να δούμε αν η έμπειρη πολιτικός που έχει γερές προσβάσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα.