Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Θανάσης Στράντζαλης: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει βγάλει ακόμα τη δυναμική του»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... volleyleague
Ο Θανάσης Στράντζαλης επέστρεψε στην Volleyleague, αυτή τη φορά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και μάλιστα στον πρώτο επίσημο αγώνα του θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, τη Νίκη Αιγινίου.
Επίσης, για δεύτερη φορά μετά από 9 χρόνια συνεργάζεται με τον Γιώργο Ανδρέου καθώς για ενάμιση χρόνο ήταν προπονητής του Φιλαθλητικού. Ο νέος τεχνικός του δικεφάλου είναι γεννημένος στη Σκύδρα 22 Ιουνίου 1967 και για 14 χρόνια αγωνίστηκε στον Αριστοτέλη ως ακραίος, ενώ από το 1992 ξεκινάει την καριέρα του στα παιδικοεφηβικά τμήματα του συλλόγου.
Πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον πρόεδρο του ΤΑΑ ΠΑΟΚ Γιώργο Ανδρέου;
«Λίγο πριν τις γιορτές. Υπήρξε ενδιαφέρον εκ μέρους του και είδα πολύ θετικά αυτή τη συνεργασία. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει βγάλει ακόμα τη μεγάλη δυναμική που έχει και ελπίζω να βρούμε μαζί έναν καλύτερο δρόμο».


Δεν σας φοβίζει που πριν από εσάς άλλοι τρεις προπονητές οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα;
«Οχι, δε με φοβίζει. Θα κάνω την προσπάθεια μου, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σταδιακά ορισμένες αλλαγές και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ένα νέο αγωνιστικό πρόσωπο».
Τι αλλαγές θα γίνουν;
«Βρισκόμαστε μέσα στην σεζόν και η ομάδα άμεσα έχει σημαντικές υποχρεώσεις. Δεν θα γίνουν θεαματικές αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό ρόστερ. Χρειάζονται διορθώσεις σε τεχνικούς τομείς. Ήδη, έγινε η αλλαγή του πασαδόρου την οποία βρήκα στην ομάδα και θα γίνει σύντομα και άλλη μία για να βελτιωθεί η υποδοχή μας. Το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η υποδοχή και πρέπει να βελτιωθεί άμεσα».
Ο Ντάμποβιτς έφυγε από την ομάδα. Τον είχες παίκτη πέρυσι στη Νίκη Αιγινίου. Συμφωνείς με την αλλαγή;
«Δεν αποφάσισα την αλλαγή του Ντάμποβιτς. Την βρήκα στην ομάδα. Εγώ θα το σκεφόμουν πολύ εάν θα τον άλλαζα. Πέρυσι στο Αιγίνιο έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα. Εφέτος δεν αποδίδει το ίδιο αλλά αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ότι έγινε, έγινε. Θα πορευτούμε με τα σημερινά δεδομένα και με τον νέο πασαδόρο που δείχνει πολύ καλός και πολύ οργανωτικός».
Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε;
«Να κυνηγήσουμε το μεγάλο στόχο της 4αδας και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο και στην Ευρώπη. Βέβαια με την γερμανική Μπουλ τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα καθώς πρόκειται για ομάδα που είναι πιο μπροστά από εμάς».
Ο στόχος της 4αδας μπορεί να επιτευχθεί;
«Η Κηφισιά έχει ξεφύγει 8 βαθμούς. Θα είναι πολύ δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο».
Ο πρώτος επίσημος αγώνας που θα δώσεις με τον ΠΑΟΚ θα είναι με τη Νίκη Αιγινίου...
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή... Στο Αιγίνιο πέρασα πολύ καλά. Κάναμε πολύ δουλειά και αυτό φαίνεται μέχρι σήμερα. Τώρα είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ και πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς για να καλύψουμε τη διαφορά από την 4η θέση της βαθμολογίας».
Με τον Γιώργο Ανδρέου είχες συνεργαστεί και πάλι στο παρελθόν;
«Πριν από 9 χρόνια στην γυναικεία ομάδα του Φιλαθλητικού. Είχαμε καλή συνεργασία αν και περάσαμε πολλές δυσκολίες και τότε. Ο Ανδρέου αγαπάει πολύ το βόλεϊ. Έχει πάθος με τις ομάδες του και είναι παρορμητικός. Όλοι γνωρίζουν πως έχει προσφέρει πολλά στο βόλεϊ και έχει δώσει πολλά χρήματα σε δύσκολες εποχές. Ξέρω πως είναι παρορμητικός αλλά πιστεύω πως έχω τα κουμπιά του. Μαζί με τη διοίκηση και τους πιστούς οπαδούς του τμήματος θα προχωρήσουμε».

Το βιογραφικό του Θανάση Στράντζαλη
Ο Θανάσης Στράντζαλης γεννήθηκε στη Σκύδρα στις 22 Ιουνίου 1967. Αγωνίστηκε ακραίος στον Αριστοτέλη Σκύδρας από το 1980 μέχρι το 1994.
Από το 1992 ανέλαβε τα παιδικο-εφηβικά τμήματα του Αριστοτέλη Σκύδρας και από το 1994 τρην ανδρική ομάδα. Το 1996 ο Αριστοτέλης ανέβηκε στην Α2 ανδρών σημειώνοντας 22 νίκες με 3-0 σετ που μέχρι σήμερα είναι ρεκόρ Εθνικών πρωταθλημάτων.
Το 1998 έκανε στροφή με την είσοδο του στο γυναικείο βόλεϊ. Ανέλαβε την ΕΑ Λάρισας όπου έμεινε μέχρι το 2001 φτάνοντας μέχρι την 3η θέση στο πρωτάθλημα και τις «16» καλύτερες ομάδες του CEV Cup και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Το 2001 ανέλαβε Β΄προπονητής στην Εθνική γυναικών πλάι στον Τάκη Φλώρο και έμεινε μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Το 2004 πήγε στον Φιλαθλητικό όπου έμεινε μέχρι τα μισά της σεζόν 2005-06.
Το 2007 ανέλαβε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με τον οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2009 στη Σύρο όπου έχασε από τον Παναθηναϊκό.
Στις 20 Δεκεμβρίου του 2010 παραιτήθηκε από τον Ηρακλή αφήνοντας «προίκα» στο σύλλογο την κόρη του Όλγα που θεωρείται το μεγάλο αστέρι του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.
Το 2011 ανέλαβε τη Νίκη Αιγινίου στην Α2 και μαζί ανέβηκαν στην Volleyleague όπου έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012. Δέκα μήνες αργότερα (2/1/2014) ο Στράντζαλης επιστρέφει στην Α1 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.
Ο Θανάσης Στράντζαλης είναι παντρεμένος με την Ευθυμία (Έφη) και έχει δύο παιδιά, την Όλγα (1996) και τον Δημήτρη (1998).

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ