Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Η σχετική πρόταση αφορούσε στην καταβολή της τελευταίας δόσης της προς την Χρυσή
Αυγή που φθάνει στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Υπέρ της πρότασης είχαν ψηφίσει τα οκτώ από τα εννέα μέλη της Επιτροπής και κατά ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος. Τα οκτώ αυτά μέλη συνέκλιναν στην άποψη ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Στη σημερινή ψηφοφορία ψήφισαν 272 βουλευτές εκ των οποίων υπέρ τάχθηκαν οι 241, κατά 26 και παρών δήλωσαν οι 5.

«Όχι» ψήφισε ο Μανώλης Γλέζος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος ψήφισε «όχι» στην διακοπή χρηματοδότησης του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

«Δεν μπορώ να αποστώ τις αρχές μου. Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών ηθών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελληνικών και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία,δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν» επεσήμανε ο Μανώλης Γλέζος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλουτου ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε από την ψηφοφορία αν και συμμετείχε στην προηγούμενη ψηφοφορία για την εξεταστική επιτροπή. Επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι κ.κ. Γιώργος Σταθάκης Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Μαρία Κανελοπούλου, Τάσος Κουράκης.

Κι άλλες απουσίες...
Από την ΝΔ απουσίαζαν οι εξής βουλευτές: Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας και Θεόδωρος Καράογλου καθώς και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από το ΠΑΣΟΚ, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός. Από την ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη, καθώς και ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος.
Από το ΚΚΕ έλειπαν ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη.
Επίσης απόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Νικόλαος Σταυρογιάννης, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Σταυρογιάννης και Μίμης Ανδρουλάκης.

Γιαταγάνα: Δεν μπορούμε να αναστείλουμε την καταβολή της χρηματοδότησης


Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Χρυσούλα Γιαταγάνα, δήλωσε ότι «δεν μπορώ να δεχθώ ότι η απαγγελία κατηγορίας και η επιβολή προσωρινής κράτησης καλύπτουν το τεκμήριο αθωότητας» και για το λόγο αυτό «πιστεύω πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αναστείλουμε την καταβολή της χρηματοδότησης στην Χ.Α. επειδή έχει συλληφθεί ο αρχηγός της και άλλοι, αν δεν εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση».

«Ένα πολιτικό κόμμα που ψήφισε ο ελληνικός λαός δικαιούται σύμφωνα με το Σύνταγμα το ποσό που του αναλογεί. Εγώ δεν μπορώ ποτέ να συμφωνήσω με μια απόφαση που δεν βασίζεται σε αποδεδειγμένα γεγονότα με τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση», διευκρίνισε εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των χρυσαυγιτών βουλευτών.

Διαφορετικές «απόψεις» από τους ΑΝ.ΕΛ.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr