Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Οικογένειες στο απόλυτο σκοτάδι: Μαμά, σε πόσο καιρό θα έρθει το ρεύμα;

Πρωτόγνωρες ιστορίες στην Ελλάδα της κρίσης. Πώς ζουν οικογένειες στο απόλυτο σκοτάδι τα τελευταία 2 χρόνια. Οι σκέψεις για το μέλλον των παιδιών τους που ακροβατεί στο τεντωμένο σκοινί της κυβερνητικής
αδιαφορίας (Vid)

Μία ακόμα  δραματική ιστορία στην Ελλάδα της κρίσης έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από ρεπορτάζ του euronews στις γειτονιές της Αθήνας. Πρόκειται για τις μαρτυρίες της οικογένειας Κούζιλου που ζει τα τελευταία δύο χρόνια στο απόλυτο σκοτάδι. Το πετρέλαιο αποτελεί πλέον "είδος πολυτελείας" για το δικό τους σπίτι, ενώ τα χρέη προς τη ΔΕΗ από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος από τα περασμένα έτη ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Αναλυτικά , οι διάλογοι - "απόγνωσης" που παρουσιάζει το euronews:
«Mαμά, σε πόσο καιρό θα ξανάρθει το ρεύμα;» Η ερώτηση του παιδιού αφοπλιστική.
Η οικογένεια Κούζιλου ζει εδώ και 2 χρόνια στο σκοτάδι. Οι γονείς μακροχρόνια άνεργοι, με μηδενικό εισόδημα. Ζουν από τα συσσίτια και την αλληλεγγύη των συμπολιτών τους.
Τα τρία παιδιά τους παίζουν και διαβάζουν υπό το αχνό φως της λάμπας πετρελαίου.
«Eίναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για εμένα, τη γυναίκα μου και κυρίως τα παιδιά. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα όπως το διάβασμα τους όσο διαρκεί η ημέρα», περιγράφει ο Γιώργος Κούζιλος.
Το χρέος τους στη ΔΕΗ φθάνει τα 1.300 ευρώ. Προσπάθησαν να κάνουν διακανονισμό για την αποπληρωμή του. Πλην όμως, αδυνατούν να καταβάλουν ακόμα και ένα χαμηλό ποσό.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

news247.gr