Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εφοριακοί... ξέχασαν να δηλώσουν πολυτελή σπίτια και αυτοκίνητα!

"Λαβράκια" βγάζουν οι έλεγχοι πόθεν έσχες σε εφοριακούς από την υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με το "Έθνος", έχουν εντοπιστεί
δεκάδες διάτρητα και εικονικά πόθεν έσχες, που απέκρυπταν πολυτελή σπίτια, αυτοκίνητα, αλλά και "παχυλά" τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι περισσότεροι ελεγχόμενοι έσπευσαν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις πόθεν έσχες σε βάθος δεκαετίας, για να δικαιολογήσουν την... ψαλίδα μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και αγορών, επικαλούμενοι δωρεές, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και δάνεια.
Στις τροποποιητικές δηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται και πολυτελή αυτοκίνητα ή σπίτια που οι εφοριακοί... "ξέχασαν" επιμελώς να δηλώσουν, και τώρα καλούνται να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εφοριακού που υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις ύψους 227.000 ευρώ για να καλύψει την αγορά μίας Porsche, αξίας 161.000 ευρώ, ενώ άλλα στελέχη εφοριών ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό, ύψους ως και 560.000 ευρώ σε μία περίπτωση.