Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός για λαθρεμπόριο ποτών στη Βέροια

Σε διάφορους χώρους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν περισσότερες από 4.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων μαρκών
Ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε έναν χώρο στάθμευσης ως χώρο αποθήκευσης και
επεξεργασίας αποκόλλησης ταινιών φόρου κατανάλωσης των Αρχών της Βουλγαρίας
Συνελήφθη χθες (18.12.2013) το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 46 ετών, για λαθρεμπόριο ποτών.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο κατάστημα και σε δύο κλειστούς χώρους στάθμευσης του 46χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού και τελωνειακού υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων τύπων που είχαν εισαχθεί παράνομα ή χωρίς νόμιμα παραστατικά.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.344 φιάλες αλκοολούχων ποτών, εκ των οποίων οι 1.534 είχαν εισαχθεί παράνομα στην ελληνική επικράτεια και έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης των Αρχών της Βουλγαρίας και οι 2.810 ήταν αμφιβόλου γνησιότητας και δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά.
Επίσης, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος χρησιμοποιούσε τον ένα από τους δύο χώρους στάθμευσης ως χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας αποκόλλησης ταινιών φόρου κατανάλωσης των Αρχών της Βουλγαρίας. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία λεκάνη, ένα πλαστικό κουτί που περιείχε αποκολλημένες ταινίες φόρου κατανάλωσης των Αρχών της Βουλγαρίας και ένα πλαστικό μπετόνι που περιείχε άγνωστο υγρό.
Οι φιάλες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βέροιας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ μέρος αυτών θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση και πραγματογνωμοσύνη.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.