Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Φάκελος "17 Νοέμβρη": Δέκα χρόνια από την καταδίκη των μελών της

Η αρχή και το τέλος της 17 Νοέμβρη. Τα χτυπήματα, η έκρηξη που οδήγησε στην εξάρθρωσή της και οι θεωρίες συνωμοσίας (Vids+Pics)
Συμπληρώνονται δέκα χρόνια, από την πρωτόδικη καταδίκη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης « ΕΟ 17 Νοέμβρη», που στοίχειωσε τη Μεταπολίτευση, αφαίρεσε τη ζωή 23
ανθρώπων και αποτέλεσε, μέχρι την εξάρθρωσή της, πηγή θεωριών συνωμοσίας.
Το NEWS 247, θυμάται τη δράση της μακροβιότερης τρομοκρατικής οργάνωσης στη χώρα, από το πρώτο της χτύπημα, μέχρι την ημέρα, που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού.
Η έκρηξη στον Πειραιά
 
Στις 29 Ιουνίου του 2002, η βόμβα που κρατούσε ο Σάββας Ξηρός στο λιμάνι του Πειραιά, εξερράγη στα χέρια του, σημαίνοντας την αρχή του τέλους της οργάνωσης.
Στο σακίδιο, που είχε αφήσει σε ένα παγκάκι λίγα μέτρα από τα εκδοτήρια της Minoan Flying Dolphins, βρέθηκε το 38άρι όπλο του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, που είχε δολοφονηθεί το Δεκέμβριο του 1984 κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα στα Πετράλωνα.
Όταν ταυτοποιήθηκε το όπλο, έγινε αντιληπτό ότι ο άγνωστος βομβιστής, είχε σχέση με την οργάνωση που αναζητούσαν οι αρχές επί 27 χρόνια.
Αφού συνδέθηκε, ο Σ. Ξηρός με την οργάνωση, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.
Στις 3 Ιουλίου, εντοπίζεται το κρησφύγετο της οργάνωσης στα Κάτω Πατήσια, όπου βρίσκεται μέρος του οπλισμού, η σημαία με το κίτρινο αστέρι και άλλα στοιχεία.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

/news247.gr