Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Γιατί η ΑΕΚ είναι τρόπος ζωής» (photos & VIDEO)

Συγκίνηση και ενθουσιασμός στην αίθουσα, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «παλατιού» της ΑΕΚ
Σήμερα το μεσημέρι (06/11, 12:30) έγινε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Συγκίνηση και ενθουσιασμός στην αίθουσα από όλο τον φίλαθλο κόσμο και τους ανθρώπους του Συλλόγου, παλιά διοικητικά στελέχη, παίκτες, προπονητές και δημοσιογράφοι που έδωσαν το «παρών».
Όλοι αυτοί είδαν μπροστά στα μάτια τους να ξεπροβάλλει ένα όνειρο και να λαμβάνει σάρκα και οστά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δίνει το σύνθημα.
«Οι ιδρυτές της ιδέας που λέγεται ΑΕΚ δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Θα το χτίσουμε μόνοι μας και μαζί. Το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και κανέναν άλλο. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην ΑΜΚ», ανέφερε και συνέχισε:
«Το σύνθημά μας είναι πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς. Το ιδανικό που λέγεται ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα. Ισχυρούς ιδιοκτήτες χρειάζονται οι εταιρείες και η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία. Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί», επεσήμανε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ.
«Τιμάμε αυτούς τους ανθρώπους που μας παρέδωσαν ζωντανή την ΑΕΚ. Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοί μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι πολύ περισσότερο από μία ομάδα και το γήπεδό της δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Το νέο μας γήπεδο εκπροσωπεί την τεράστια ιστορία της ομάδας μας και τη βυζαντινή της προέλευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου.
«Μετά την καταστροφή έρχεται πάντα η αναγέννηση. Κι αυτή τη φορά τα τείχη που θα προστατεύσουν την ομάδα μας θα είναι υψηλά και απόρθητα. Το κάστρο αυτό θα είναι απόρθητο»,κατέληξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προσθέτοντας ότι αντί για αρίθμηση, η κάθε θύρα θα φέρει και ο όνομα από πόλεις της Μικράς Ασίας, εκτός από μια θύρα η οποία θα είναι η «Θύρα 21».
«Τον πρώτο θεμέλιο λίθο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο»
Την σημερινή παρουσίαση της «Αγιά-Σοφιάς» τίμησε με γραπτό του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, το οποίο και διάβασε στους παρευρισκομένους ο Μητροπολίτης Δράμας.
Σε αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τους δίκαιους αγώνες κι αυτούς που όταν έχουν έρθει με αθέμιτα μέσα δεν προσφέρουν την ίδια ικανοποίηση.
«Είμαστε βέβαιοι πως έχετε την καλή διάθεση να είστε νικητές και στους δύο στίβους», αναφέρει. «Η ωραιοτέρα σκοπιμότης, είναι η ηρεμία της συνειδήσεως», ανέφερε.
Στη συνέχεια, γνωστοποίησε ότι λόγω του συμβολισμού του έργου το Οικουμενικό Πατριαρχείο «... θέλει να καταθέσει τον πρώτο θεμέλιο λίθο, γι΄ αυτό θα καταθέσει στο λογαριασμό της Δικέφαλος ΑΕ το ποσό των 50.000 ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Μητροπολίτης Δράμας, στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη:
«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ περίμεναν τον σημαιοφόρο και μπήκες μπροστά γιατί έχεις πάθος με αυτό που λέγεται ΑΕΚ και μπορείς να προσφέρεις για να υλοποιηθεί ο στόχος αυτό. Η ΑΕΚ υποστασιάζει τις μνήμες του προσφυγικού ελληνισμού. Θα στήσετε ένα μνημείο μνήμης γι' αυτούς που έφυγαν κι ένα μνημείο γι' αυτούς που έρχονται», ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη στον διοικητικό ηγέτης της Ένωσης.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ο επόμενος που πήρε τον λόγο. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Οικομενικό Πατριάρχη, τη Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον Πέτρο Παππά, τον Πόλυ Χατζηιωάννου και όλους όσοι βοήθησαν για να προχωρήσει το όνειρο του γηπέδου, είπε:
«Μια εκδήλωση που σφραγίζει την πορεία της ΑΕΚ προς το αύριο... Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το όνειρο όλων μας... Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοι μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα και της αρμόζει κάτι ξεχωριστό από ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο... Το κάστρο αυτό δεν θα πέσει ποτέ. Και ο δικέφαλος θα επιστρέψει. Το γήπεδό μας δεν θα έχει αρίθμηση. Κάθε θύρα θα έχει όνομα από μια πόλη της Μικράς Ασίας. Μόνο η "21" θα έχει αρίθμηση για συμβολικούς λόγους...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

top-sport.gr

Αγία Σοφια - ΑΕΚ βιντεο παρουσίασης