Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και 80 περίπου χρόνια από την κατασκευή του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται σήμερα. Στα 100 αυτά χρόνια της λειτουργίας του συνέβησαν πολλά ευχάριστα γεγονότα, αλλά και ορισμένα
δυσάρεστα, όπως τα χρόνια της Κατοχής και η πυρκαγιά του 1968, η οποία κατάστρεψε μεγάλο μέρος του κτηρίου και σχεδόν ολόκληρο το αρχείο του σχολείου.  
Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι μια προσπάθεια ανεύρεσης και συγκέντρωσης  φωτογραφικού και αρχειακού υλικού που αφορούν στο σχολείο.  
Παρακαλούνται οι παλιοί απόφοιτοι του σχολείου, τα παιδιά τους, ή όποιος άλλος διαθέτει φωτογραφίες από το 2ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης (από σχολικές γιορτές, παρελάσεις, εκδρομές, αναμνηστικές φωτογραφίες μαθητών, δασκάλων,  αλλά και φωτογραφίες του σχολικού κτηρίου στην παλαιά του μορφή κ.ά.) να τις παραδώσει στο διευθυντή του σχολείου. Οι φωτογραφίες θα αντιγραφούν και θα επιστραφούν στον κάτοχό τους την ίδια ημέρα. Κυρίως ενδιαφέρουν φωτογραφίες πριν το ’80.

Επίσης, φωτογραφίες μπορείτε να τις στείλετε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου: mail@2dim-kater.pie.sch.gr ή να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2351029335 με τον διευθυντή του σχολείου κ Νίκο Ναχόπουλο ή την υποδιευθύντρια κ. Πάπα Ασπασία.