Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Ακόμη μια σχολική χρονιά αρχίζει, γεμάτη με όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες. Μέσα από την καρδιά μου απευθύνω τις πιο θερμές ευχές στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και
στους γονείς, για μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά με υγεία, χαρά, δημιουργική διάθεση,  πρόοδο και επιτυχίες.


Αγαπητοί μαθητές,  εφοδιαστείτε με δύναμη, υπομονή, επιμονή, κουράγιο προκειμένου  να αντεπεξέλθετε στις σχολικές σας υποχρεώσεις. Να θυμάστε ότι η  γνώση είναι  δύναμη, είναι επένδυση και εχέγγυο  για το  μέλλον και τα εφόδια που θα αποκτήσετε αποτελούν ισχυρό εισιτήριο για την είσοδό σας σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον. Άλλωστε, εκτός από τις γνώσεις, οι αξίες και οι αρχές που θα αποκομίσετε  θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σας,  για να πορευθείτε δυνατοί στη μετέπειτα ζωή σας καθώς  και για να ανταποκριθείτε στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.


Στους εκπαιδευτικούς,   εύχομαι να έχουν υγεία και καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο. Στους γονείς,  εύχομαι να βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους και να τα στηρίζουν στον αγώνα που καλούνται να δώσουν για άλλη μια χρονιά. Καλή αρχή και γρήγορη προσαρμογή  εύχομαι στις μαθήτριες και τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού,  ενώ δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη στο στόχο που έχουν θέσει,  εύχομαι ολόψυχα στα   παιδιά της Γ΄Λυκείου.


Οφείλουμε στα παιδιά και θα  αγωνιστούμε για τα διασφάλιση ενός αναβαθμισμένου, σύγχρονου και ποιοτικού εκπαιδευτικού συστήματος προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα με τις σωστές προϋποθέσεις να επιτελέσει με αγάπη, έμπνευση, θετική διάθεση και αφοσίωση το σπουδαίο της λειτούργημα.

Ως Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ διαβεβαιώνω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στο πλευρό όλων σας, αφουγκράζεται τα προβλήματα και προσπαθεί να δώσει άμεσα λύσεις,  καθώς τα παιδιά αποτελούν την  ελπίδα του τόπου μας,  για ένα καλύτερο αύριο.


Καλή και εποικοδομητική  σχολική χρονιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου