Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε σχολεία της Κατερίνης για τους καθιερωμένους αγιασμούς

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Στους καθιερωμένους αγιασμούς σχολείων της Κατερίνης  για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την
Τετάρτη   11 Σεπτεμβρίου 2013.
 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνοδευόμενη από τον Ειδικό Συνεργάτη  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- εκπαιδευτικό, Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο, επισκέφθηκε και παραβρέθηκε στην τελετή  αγιασμού του  1ου  Δημοτικού  Σχολείο Κατερίνης,  του 4ου  Γυμνασίου  και του 4ου  Λυκείου  Κατερίνης, του  Μουσικό Σχολείου  και του  1ου  ΕΠΑΛ Κατερίνης, όπου  ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλό  και αποδοτικό  διδακτικό έτος με υγεία, δύναμη, πρόοδο και επιτυχίες.
Η Σοφία Μαυρίδου καλωσόρισε τους μαθητές των πρώτων τάξεων και απηύθυνε ευχές για καλή και γρήγορη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον. Στους μαθητές των  τελευταίων τάξεων η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  συμβούλεψε να οπλιστούν με υπομονή, επιμονή και θέληση για να επιτύχουν το στόχο τους. Άλλωστε, αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης, προέτρεψε  τα παιδιά να έχουν όνειρα και να προσπαθούν να τα εκπληρώσουν, τονίζοντας ότι η κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης, προγραμματισμού, θετικής σκέψης και αυτοπεποίθησης.
Θερμές ευχές για δημιουργική χρονιά απηύθυνε η κ. Μαυρίδου  στους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας το δύσκολο και σπουδαίο-όπως το χαρακτήρισε-έργο που έχουν να επιτελέσουν,  διατηρώντας υψηλό το αίσθημα  ευθύνης για το λειτούργημά τους. Άλλωστε, ευχήθηκε καλή χρονιά  και  στους γονείς στους οποίους συνέστησε να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους και να τα περιβάλλουν με αγάπη και πίστη στις ικανότητές τους.
 «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διαχειρίζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή τα θέματα που αφορούν την παιδεία, καθώς η γνώση είναι η καλύτερη κληρονομιά για έναν άνθρωπο. Οφείλουμε στο μέλλον του τόπου-που είναι τα παιδιά μας- να προσφέρουμε ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους, εφευρίσκοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις που επιτρέπουν βέβαια οι δυνατότητές μας  σε συνεργασία πάντα με το Δήμο και την εκπαιδευτική κοινότητα» σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.