Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Προσωρινή διαταγή Πρωτοδικείου Ξάνθης: Επιστρέφουν στα καθήκοντα τους οι σχολικοί φύλακες μέχρι την έκδοση απόφασης επί ασφ. μέτρων

Στην εργασία τους μέχρι και την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας επιστρέφουν οι 15 σχολικοί φύλακες του δήμου
Ξάνθης.
Η προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι εξετάστηκε το πρωί της Τρίτης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης και έγινε δεκτή, δίνοντας τη δυνατότητα στους σχολικούς φύλακες να επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους αναμένοντας παράλληλα την εκδίκαση των ασφαλιστικών.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κοινοποιήθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις της οκτάμηνης διαθεσιμότητας των 15 σχολικών φυλάκων της Ξάνθης, τις οποίες υπέγραψε ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Δημήτρης Μπένης.
Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι θα συζητηθούν στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη αναμένεται και η απόφαση της δικαιοσύνης. Τη νομική εκπροσώπηση των εργαζομένων έχει αναλάβει η κα Λευκή Κιοσσέ, δικηγόρος από την Κομοτηνή.
Πηγή: thrakitoday.com