Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κατάλογος ιστοτόπων που παρέχουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, χωρίς άδεια στην Ελλάδα (black list)

Η Ε.Ε.Ε.Π., με τη με αριθμό 65/8/24.7.2013 απόφασή της, συνέταξε τον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία κατάλογο (black list) ιστότοπων παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, οι οποίοι παρέχουν αυτές τις  υπηρεσίες μη νόμιμα, δηλαδή χωρίς την προβλεπόμενη στην Ελλάδα άδεια.
Από τις έρευνες που διεξήγαγαν τα ελεγκτικά όργανα της Αρχής,  εντοπίστηκαν καταρχήν 401 ιστότοποι, οι οποίοι παρέχουν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω
διαδικτύου. Οι ιστότοποι αυτοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο (black list) που τηρεί η Αρχή, ο οποίος θα συμπληρώνεται και θα επικαιροποιείται, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.
Ο κατάλογος (black list) διαβιβάστηκε στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISP)  με καταστατική έδρα ή έδρα πραγματικής διοίκησης ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα προκειμένου αυτοί να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους ιστοτόπους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.  Επίσης, διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως ρυθμιστικής Αρχής για την εποπτεία των τραπεζικών και πιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε αυτά να διακόψουν τις πληρωμές και απόδοσης κέρδους που απορρέουν από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια στους ιστότοπους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο (black list). Τέλος, ο κατάλογος διαβιβάστηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές και διωκτικές Αρχές, για την υποβοήθηση του έργου των δικών τους αρμοδιοτήτων, δεδομένου ότι η διεξαγωγή τυχερών παιγνιδιών χωρίς άδεια αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα. Δείτε τον κατάλογο (black list)

http://www.gamingcommission.gov.gr/