Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

42ο Φεστιβάλ Ολύμπου: «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
 Και για τους λιλιπούτειους θεατές
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
* ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ - ώρα 21:00
ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ: «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ»
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€. www.viva.gr
Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους
μύθους που έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά. «Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Η κότα και το χρυσό αυγό», «Το λιοντάρι και το ποντίκι», «Η Μαριγώ και το σταμνί της», «Ο ψεύτης βοσκός», είναι μόνο ορισμένοι από τους μύθους που τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.
Κάθε μύθος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι δοσμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα κατανοητός και στο πιο μικρό παιδί. Τα κοστούμια της παράστασης πολύχρωμα και παραμυθένια. Οι μάσκες των ζώων θα επιτρέπουν να φαίνονται οι εκφράσεις των ηθοποιών. Τα σκηνικά και οι φωτισμοί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μύθου θα διαμορφώνονται μπροστά στα μάτια των μικρών μας θεατών. Η μουσική ηχογραφημένη με φυσικά όργανα θα συνοδεύει τα τραγούδια της παράστασης τα οποία βέβαια θα τραγουδούν ζωντανά και θα χορεύουν σε ελληνικούς ρυθμούς οι ηθοποιοί μας, ενώ ένας ακορντεονίστας θα συνδέει και θα «σχολιάζει» τους μύθους.
Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή. Μουσική: Στέφανος Βαρελάς / Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής. Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας. Μουσική διδασκαλία: Στέφανος Βαρελάς, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Βοηθοί σκηνοθέτη: Κοραλία Τσόγκα, Χριστίνα Κουλουμπή. Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου. Παίζουν: Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη.